Vulin i Ružić o saradnji dva ministarstva Tanjug

Objavljeno: 19.01.2022. 12:18 Izmenjeno: 19.01.2022. 12:18

„Srbija je danas, zahvaljujući politici mira, stabilnosti i nezavisnosti, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, ekonomski snažna i sposobna da jača svoje kapacitete. Ulaganje u opremu i naoružanje zahteva prvenstveno ulaganje u ljude, u njihovo obrazovanje i obučavanje. Srbija je zemlja koja ulaže u svoju budućnost“, poručio je Vulin.

foto Tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je  sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem, o unapređenju saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i Vazduhoplovne akademije, koja će doprineti većoj efikasnosti i unapređenju znanja i sposobnosti u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je da je osnivanje Trening centra i Visoke škole strukovnih studija u okviru Vazduhoplovne akademije izuzetno značajano za obrazovanje, profilisanje i formiranje iskusnih pilota koji će u budućnosti brinuti o bezbednosti našeg neba.

Helikopterska jedinica Ministarstva, kako je rekao, u svom sastavu ima 17 helikoptera, tokom ove godine biće bogatija za još tri nova tipa „Superpuma“, a u toku su i pregovori za nabavku dva helikoptera „Kam 32“, saopštio je MUP.

„Osnivanje vazduhoplovnog Trening centra i Visoke škole strukovnih studija pri Vazduhoplovnoj akademiji stoga je još značajnije, posebno imajući u vidu deficitarnost profesionalnog i stručnog osoblja u oblasti vazduhoplovstva, kako na svetskom, tako i na nacionalnom nivou“, kazao je ministar Vulin.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je Srbija načinila revolucionarnu promenu u obrazovanju u oblasti vazduhoplovstva, koje je sada u sistemu formalnog obrazovanja Srbije.

„Ministarstvo prosvete, Vazduhoplovna akademija i MUP-a su do sada sarađivali na polju školovanja kadrova na nivou srednjeg obrazovanja za potrebe Helikopterske jedinice“, kazao je Ružić.

„S obzirom da je prošle godine osnovana Visoka strukovna škole Vazduhoplovne akademije i preuzet i aerodrom u Vršcu, gde je formiran Trening centar, postoji mogućnost i kapaciteti za obuke pilota i aviomehaničara u Vršcu za određene tipove sertifikovanih dozvola, kao i mogućnost za visoko obrazovanje kadrova ove jedinice na Visokoj školi i to je pravac u kome ćemo razvijati saradnju sa MUP-om“, rekao je Ružić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana