Vulin: Ðilasu smeta što jačaju Srbija i njena vojska Tanjug

Objavljeno: 07.07.2020. 15:59 Izmenjeno: 07.07.2020. 15:59

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Ðilasu smeta što se jačaju Srbija i njena vojska za razliku od vremena bivše vlasti kada, kako kaže, nije bilo novca za plate vojnika ni za nabavku naoružanja.

U saopštenju za javnost, Vulin je naveo da je Srbija vojno neutralna zemlja i da zato mora da bude u stanju da se sama brani i da bude opremljena i naoružana, ne da ratuje, već da, kako je istakao, odvrati od sebe svakog ko bi da ratuje sa njom i sa Srbima.

““Ðilasu nije smetala slaba Srbija koja nije ništa ulagala u sebe i svoju odbranu, zato mu smeta jaka Vojska Srbije. Dok je Ðilas vladao, bilo je para za njega i njegove firme, ali nije bilo novca ni za naoružanje, ni za plate vojnika“, naveo je Vulin u saopštenju reagujući na video snimak Ðilasove izjave o nabavci naoružanja objavljene na njegovom nalogu na Tviteru.

Dodao je da je teškim, a potrebnim merama predsednik Srbije Aleksandar Vučić obezbedio novac za MiG-ove, bespilotne letelice, helikoptere, modernizovane tenkove i više plate za vojsku.

Kako je naveo, obezbeđena je i pomoć od 100 evra svakom građaninu Srbije i tri minimalca za svakog radnika, kao i za bolnice, lekove i besplatno lečenje svakog ko je inficiran koronom.

““Ðilas je sa pravom ljut što jačamo vojsku – jaka vojska, jaka Srbija, a jaku Srbiju Ðilas nikada nije želeo da vidi“, poručio je Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista.

Ðilas je u video snimku, koji je objavio na svom profilu na Tviteru, kritikovao to što je Srbija nedavno nabavila dronove i rakete iz Kine, navodeći da država, s druge strane, nema novca da se zaposle lekari i pomogne radnicima koji ostaju bez posla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana