Vulin i Čepurin o uspešnoj saradnji i planovima za 2018. Tanjug

Objavljeno: 26.12.2017. 15:22 Izmenjeno: 26.12.2017. 15:22

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin razgovarali su o uspešnoj saradnji u prethodnom periodu, kao i o planovima za narednu godinu, a na sastanku je istaknuto da će kao vojno neutralna zemlja, Srbija nastaviti da razvija aktivan i partnerski odnos i sa Istokom i sa Zapadom.

Ocenjeno je da je nedavna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Rusiji izuzetno doprinela unapređenju saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Takođe, lični odnos poštovanja i uzajamnog razumevanja koje su razvili predsednici Putin i Vučić omogućava dalje produbljivanje saradnje između dve države, navodi se u saopštenju.

„Upravo zato smo posebno zahvalni na spremnosti Ruske Federacije da se, ukoliko dođe do promene formata pregovora sa Prištinom, aktivno uključi u proces“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je dokaz uspešne saradnje između ministarstava odbrane donacija šest aviona tipa MiG-29, kao i očekivani nastavak vojno-tehničke saradnje, što je veliki doprinos procesu modernizacije Vojske Srbije, uključujući tu i pomoć u drugim sredstvima vojne tehnike, kao što su tenkovi T-72 i oklopna vozila pešadije, čija realizacija se očekuje u narednom periodu.

 

Vučić sutra sa Čepurinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

Sastanak je zakazan u 9.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana