Vučić:Za penzionere po 5.000,već s početka novembra Tanjug

Objavljeno: 17.10.2019. 18:50 Izmenjeno: 18.10.2019. 11:09

Penzioneri će između 1. i 3. novembra dobiti jednokratno 5.000 dinara, dok će zaposlenima u javnom sektoru biti uvećana novembarska zarada, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

On je najavio da će na samom početku novembra biti otvoren autoput Niš – Pirot -Dimitrovgrad – Gradina, dok će 19. decembra biti otvorena deonica Surčin – Obrenovac.

„Ljudi polako, ali sigurno mogu da znaju da će da žive bolje. Radili smo vredno i marljivo“, rekao je Vučić za TV Pink.

Kako je primetio, Srbija će imati tri puta više autoputeva od četiri puta veće Rumunije, članice EU i dodao da će se nastojati da se plate povećavaju svake godine.

„Srbi vole da postoji neka anarhija, pa, eto – Ekvador je istakao MMF. Videćemo gde će biti Ekvdaor, a gde Srbija. Mi se hvalimo saradnjom, disciplinom, odgovornošću i sigurnošću za naše penzionere i radnike“, rekao je Vučić.

Podsetio je i da je 2012. godine minimalna zarada bila 16.000 dinara, da je sada minimalac prešao 30.000.

Na konstataciju da MMF očekuje da Srbija dostigne cilj od 3,5 odsto rasta BDP-a, Vučić je rekao da će on i biti 3,5, te izrazio uverenje da će rast biti i 3,6, a možda i 3,7 odsto BDP-a, ali i primetio da su neki pre samo tri meseca govorili da će taj rast biti 1,8 ili 1,9.

Nadležni znaju ko je palio Vesićevu knjigu,četvorica iz SzS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da nadležni organi već znaju ko je palio Vesićevu knjigu, da trenutno još samo prikupljaju dokaze, kao i da je reč o četvorici pripadnika Saveza za Srbiju.

Vučić je rekao da će svima biti jasno ko je to počinio i da to niko nije namestio, kako tvrde pripadnici Saveza za Srbiju.

„Četvorica od četvorice su momci iz Saveza za Srbiju, koji su bili na najmanje 15 skupova Saveza za Srbiju do sada, za šta sve imamo foto dokumentaciju“, naveo je Vučić i istakao da je reč o lažovima.

Podsetio je da su nacisti palili knjige, a Haradinaj srpski keks i istakao da se paljenjem knjige šalje vrlo loša slika iz našeg grada, kao i da je naneta velika sramota Srbiji.

Vučić je rekao da će tužilaštvo sigurno reagovati i po pitanju izjave Sergeja Trifunovića da mu je neko nudio novac za nešto.

Predsednik je dodao da ne zna zašto bi neko Trifunoviću nudio novac.

Tužilaštvo, kaže, ne može da nađe Trifunovića, jer je na Baliju, i nema smisla da se raspisuje Interpolova poternica zbog toga, pa da Trifunovića onda isporučuje indonežanska policija.

Vučić je govoreći o paljenju Vesićeve knjige rekao da su pripadnici Saveza za Srbiju blokirali ulaz i izlaz zgrade gde je bila promocija knjige, jer im eto to smeta, iako imaju manje od 10 odsto podrške građana.

„Da nisu bili ovi momci koji su čuvali Vesića pitanje je šta bi se desilo Vesiću, pošto bi ga linčovali“, kazao je Vučić.

Takođe, predsednik je pozvao mladića koji je rekao da će Vesiću lupiti „vaspitnu“ da dođe i to uradi nekom jačem, i da njemu proba da lupi šamar i da će biti bez obezbeđenja.

Naveo je da je reč o iživljavanu i kada je reč o uvredama upućenim novinarki RTS za koju su rekli da joj je mesto u parku pored železničke stanice i dodao da ta žena ima ćerku.

„Jednoj ženi i majci da to kažete…Sram vas bilo. Normalna i pristojna Srbija će pobeđivati“, poručio je Vučić.

Opozicija je, kako je rekao, imala skoro 25 odsto podrške u jednom trenutku, ali sada ima svega 8,9 odsto, a Trifunović oko pet odsto, tako da ni on sada ne bi prešao cenzus na izborima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana