Vučić:Važniji je svaki život Srba na KiM, od glasova tanjug

Objavljeno: 27.03.2022. 11:36 Izmenjeno: 27.03.2022. 11:36

Na pitanje da li je ugrožen mir u regionu, Vučić je odgovorio potvrdno.

Priština je, braneći Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na izborima 3. aprila na teritoriji KiM, želela da isprovocira sukob, kako bi rešili problem sa Srbima zauvek, izjavio je  predsednik Aleksandar Vučić i poručio da mu je život Srba sa Kosmeta važnije od svakog glasa koji bi dobio na izborima.

Na pitanje da li strahuje od sukoba u regionu, o čemu piše i britanski Gardijan, Vučić je za TV Prva rekao da Gardijan “mnogo voli da laže”, da su “patološki lažovi”, i da ne pamti da je o nekom regionu i zemlji video toliko laži u Gardijanu, kao o Srbiji, dodajući da ništa nije slučajno.

“Da li ima pokušaja neodgovornih ljudi da urade nešto? Da. I sve što su neki uradili oko izbora, nadajući se našoj neodgovornoj reakciji, verujući da mogu da izazovu sukob, da reše jednom zauvek problem sa Srbima, da izazovu neku kolonu bez povratka… Iznenadili su se”, rekao je Vučić.

On je dodao da 90 odsto glasova Srba sa KiM dobija on kao kandidat i lista koju predvodi, zbog čega su u Prištini računali da “Vučić neće ni za živu glavu da odustane od 55. 000 glasova”, pa će ga naterati u to, a onda će izmisliti incident, napad, da proteraju Srbe sa KiM.

Zato je, naglašava, molio Srbe sa KiM da čuvamo mir, znajući da time sam gubi glasove na izborima, ali da dobijamo sigurnost i bezbednost za ljude.

“A, 50. 000-55. 000 glasova… ako je to razlika sa kojom treba da pobedim, onda ne treba ni da budem predsednik, ni da imamo većinu”, konstatovao je Vučić.

On je poručio da je svakako važno da Srbi imaju pravo glasa, jer je to demokratsko pravo, ali da da je važnije da budu živi i nenapadani.

“Da vam ne govorim do čega su službe došle… Jer, Srbi ne bi dozvolili upade sa puškama na biračka mesta, već bi se branili. Da li je važnije jedan život, ili 55.000 glasova? Meni je važniji svaki život”, rekao je Vučić.

Na pitanje ima li Srbija način da se suprotstvati Prištini, Vučić je rekao da ne sasvim, kao što nije imala od 1999. godine.

Osvrnuo se i na saopštenje Miroslava Lajčaka u petak nakon razgovora sa glavnim pregovaračme Prištine, Besnikom Bislimijem, dva dana posle saopštenja Kvinte, i rekao da je to “takva drskost i bezobrazluk, da nema reči”.

“A, ništa niste dogovorili o ZSO, niti ćete razgovarati, niti da Srbi izađu na izbore… Osim o novim pritiscima na Srbiju. I to u trenutku kada se sprečava jedan narod da izađe na glsanje”, rekao je Vučić.

Dodao je, međutim, da mora da vodi računa o Srbima sa KiM, jer nije neodgovoran, analitičar, već predsednik zemlje, a svaka njegova teža reč može da ugrozi Srbe.

“Nastaviće sa pristicima… Vidite šta radi Kurti, Ðukanovića, Komišća da ne spominjem… Koriste priliku, jedini posao njihov danas je da, pošto ekonomski ne stoje sjajno, govore protiv Srbije, da Vučić “mali Putin“, a Srbija “mala Rusija“ ne bismo li ceo zapad natovarili Srbima na leđa, i ne bi li neko zaustavio naš ekonomski razvoj”, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana