Vučić:Neko drugi će preuzeti SNS,od Vidovdana formiranje Pokreta za državu tanjug

Objavljeno: 26.05.2023. 20:37 Izmenjeno: 21.06.2023. 14:19

Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je na skupu „Srbija nade“ da će od sutra neko drugi voditi SNS, kao i da će od Vidovdana početi formiranje Pokreta za narod i državu, čiji će stožer biti SNS. „Ovo je poslednje veče u kome vam se obraćam kao predsednik SNS, sutra će neko drugi […]

Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio je na skupu „Srbija nade“ da će od sutra neko drugi voditi SNS, kao i da će od Vidovdana početi formiranje Pokreta za narod i državu, čiji će stožer biti SNS. „Ovo je poslednje veče u kome vam se obraćam kao predsednik SNS, sutra će neko drugi preuzeti moju, vašu, našu SNS, čiji ću član ostati i verni i odani član biti. Ali ću od sutra biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije“, rekao je Vučić. Kako je rekao, divni ljudi će od sutra preuzeti rukovođenje SNS. „Ali već za Vidovdana upravo zbog krize u kojoj se nalazimo krećemo, a a zamoliću i SNS da bude stožer svega, u formiranje Pokreta za narod i državu, da bismo imali bazu i oslonac da sačuvamo našu zemlju u naredne dve i tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. I znam da to to bez SNS ne možemo“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će posle skupa „Srbija nade“ biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost povodom najnovijih dešavanja na Kosovu i Metohije. „Govorićemo šta će biti na KiM, a plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kime imamo posla“, rekao je Vučić na skupu ispred Narodne skupštine. On je ocenio da su prištinske vlasti namerno čekale ovaj dan kada je značajan broj muškaraca sa severa KiM došao u Beograd da bi, kako je rekao, napali na opštinske zgrade i u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu. Vučić je rekao da su zbog svega što se dešava zajedništvo i jedinstvo potrebniji nego ikada. Predsednik je zahvalio građanima koji su velikom broju došli ispred parlamenta, a oni su mu skandirali „Aco, Srbine“. „Imamo samo da vam kažem da kada smo ujedinjeni i zajedno tada nam niko ne može ništa“, rekao je Vučić. Predsednik je, govoreći o merama nakon masovnih ubistava u Beogradu i okolini Mladenovca, rekao da je u akciji razoružavanja prikupljeno više od 50.000 cevi i minsko-ekspozivnih sredstava. „Razmislite samo koliko smo života time sačuvali i spasli. To je važno, da država preduzima mere, uveli smo policajce u škole. Još mnogo toga ćemo morati da uradimo kako bi se i nastavnici i deca osećali sigurnije“, poručio je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je  na skupu „Srbija nade“ poručio da je najvažnije pitanje za društvo, koje se čulo posle tragedija 3. i 4. maja, koje je postavila majka jedne od ubijenih devojčica – čemu smo učili decu, čemu ih učimo danas i šta ćemo da ih učimo sutra i dodao da decu treba da učimo zajedništvu, a ne podelama. Građani su skandirajući dočekali predsednika sa – Aco Srbine, a on ih je zamolio za minut ćutanja za nastradale tragedijama u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu. „Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli na plato ispred Doma Narodne skupštine, što kiša koja ceo dan pada nije vas oterala odavde, pokazali ste koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i pristojnu Srbiju, beskrajno vam hvala na tome“, poručio je Vučić na početku govora. Kazao je da danas moramo da razgovramo u tišini i da pokušamo da čujemo i pitanje i odgovore, svaku muku koju zajedno osećamo i svaki strah i sumnju, jer smo to dužni deci koju smo izgubili i svakom detetu kome treba da pomognemo da poraste, jer od nas ovde dobrim delom zavisi gde i kako će rasti. Istakao je da moramo da vidimo da li ćemo decu učiti mržnji ili ljubavi razumevanju ili svađama, podelama ili zajedništvu i hoće li sutra govoriti da su jedni narod i elita, a drugi rulja i sendvičari, jedni uniženi, a drugi uzvišeni i da li će znati da kažu dobar dan, hvala i molim, ili su drugi neprijatleji koje treba uništiti jer se razlikuju. Da se na ulici međusobno vrebaju ili osmehnu i jave… e o tome treba da govorimo, dodao je Vučić.

Pozivam i te političare o kojima mislim sve najgore na razgovore i dijalog, moja vrata otvorena su za njih da rešavamo probeme, nije mržnja ta kojom problemi treba da budu rešeni, ali prelazne vlade neche biti, a vlast che se birati na izborima narodnom voljom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na skupu „Srbija nade“ poručio da je najvažnije pitanje za društvo, koje se čulo posle tragedija 3. i 4. maja, koje je postavila majka jedne od ubijenih devojčica – čemu smo učili decu, čemu ih učimo danas i šta ćemo da ih učimo sutra i dodao da decu treba da učimo zajedništvu, a ne podelama. Građani su skandirajući dočekali predsednika sa – Aco Srbine, a on ih je zamolio za minut ćutanja za nastradale tragedijama u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu. „Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli na plato ispred Doma Narodne skupštine, što kiša koja ceo dan pada nije vas oterala odavde, pokazali ste koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i pristojnu Srbiju, beskrajno vam hvala na tome“, poručio je Vučić na početku govora. Kazao je da danas moramo da razgovramo u tišini i da pokušamo da čujemo i pitanje i odgovore, svaku muku koju zajedno osećamo i svaki strah i sumnju, jer smo to dužni deci koju smo izgubili i svakom detetu kome treba da pomognemo da poraste, jer od nas ovde dobrim delom zavisi gde i kako će rasti. Istakao je da moramo da vidimo da li ćemo decu učiti mržnji ili ljubavi razumevanju ili svađama, podelama ili zajedništvu i hoće li sutra govoriti da su jedni narod i elita, a drugi rulja i sendvičari, jedni uniženi, a drugi uzvišeni i da li će znati da kažu dobar dan, hvala i molim, ili su drugi neprijatleji koje treba uništiti jer se razlikuju. Da se na ulici međusobno vrebaju ili osmehnu i jave… e o tome treba da govorimo, dodao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 26°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana