Vučić:Odgovorićemo sutra Prištini i Podgorici tanjug

Objavljeno: 21.03.2022. 17:04 Izmenjeno: 22.03.2022. 11:15

Kako je naveo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tražio je od Beograda da prizna nezavisno Kosovo kako bi se organizovali izbori na teritoriji KiM.

foto sns

 

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je na predizbornom skupu u Kikindi da će sutra biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će se razgovarati o efektima rata u Ukrajini na našu zemlju, ali i o situaciji u regionu, odnosno o pokušajima pojedinih da Srbiju uvuku u sukobe.

Vučić je poručio i da će sutra i Podgorica i Priština dobiti odgovor Beograda po pitanju zabrane glasanja na izborima, a osvrćući se na zabranu Vlade Crne Gore da se Srbi izjasne na izborima u Beranama, Nikšiću i Sutomoru.

„Podgorica i Priština dobiće sutra odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će sada biti sa dalekosežnim posledicama. Mislili su da je moguće da lažima zatru našu Srbiju, a čekali su priliku da izazovu sukob, misleći da je vreme za nove pogrome, proterivanje našeg naroda, rušenje naše zemlje. Srbija je pametna i uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo mir, slobodu i da ćemo pameću, ali i snagom osigurati sve ono što u prošlosti nismo umeli“, poručio je predsednik SNS-a.

Prema njegovim rečima, pred nama je težak period i kako kaže, vremena su mnogo ozbiljnija.

„Situacija u svetu biće sve komplikovanija i nemam sumnje, biće sve teža, umesto prekida sukoba, mogu da kažem da će sukobi biti žešći i veći, da će histerija i ludilo da se nastavi u Evropi, ali i u čitavom svetu“, kazao je Vučić ocenjujući da to za Srbiju predstavlja veliki teret.

Zbog situacije izazvane ratom u Ukrajini, kako je najavio, na sutrašnjem sednice Saveta za nacionalnu bezbednost biće reči i o merama kako bi se obezbedilo da u Srbiji bude dovoljno naftnih derivata, a da se niko od srpskih partnera ne uvredi.

Sačuvajmo budućnost zajedno

U Kikindi je održan predizborni skup Srpske napredne stranke sa kojeg je predsednički kandidat te stranke Aleksandar Vučić poručio da su pred Srbijom ozbiljna vremena i da je došao ne da bi zamolio za glasove, već za podršku da, kako kaže, zajedno sačuvamo budućnost.

Obraćajući se velikom broju ljudi koji su se okupili na skupu, Vučić je kazao da ne isključuje i mnogo veće sukobe u svetu, kao i da ih očekuje i istakao da Srbija mora ostati isključena iz svega toga.

Navodeći da pojedini politički protivnici smatraju da Srbija treba da uđe u NATO, Vučić je kazao da on misli da to ne treba učiniti.

„Srbija je slobodna zemlja, vojno neutralna i hoće sama da čuva svoju zemlju i svoj nebo“, istakao je Vučić.

Kaže da nema vremena da se bavi napadima političkih protivnika jer ima veće probleme i ističe da će Srbija biti jača nego onda kada su je, kako kaže, bahati predvodili.

„Srbija mora da se razvija, da misli na svoju ekonomiju, da razmišlja o platama i penzijama“, kazao je.

Kada je reč o Kikindi, Vučić je najavio izgradnju brze saobraćajnice Bački Breg, koja će povezati Sombor – Nakovo – Kikinda, a u dužini od 175 kilometara.

Takođe, predsednik SNS-a je najavio rekonstrukciju brojnih puteva, ulaganje u fabriku vode, zamenu vodovodnih cevi, izgradnju stadiona od 12.000 ljudi.

Veliki projekat, koji je, kako je naveo, već odobren u Kancelariji za javna ulaganja jeste rekonstrukcija bolnice u Kikindi za šta je izdvojeno 30 miliona evra.

Pozvao je prisutne da izađu na izbore i glasaju po svojoj savesti kako bi, kako je rekao, pobedila Srbija.

„Držimo se zajedno, jer zajedno možemo sve, a mi ćemo da gledamo i da brinemo o vašim roditeljima, braći, sestrama, supružnicima, vašoj deci“, poručio je.

Pozivajući da na izborima glasaju tako da pobeda bude ubedljivija nego ikada, Vučić je poručio okupljenima da se vide uskoro na nekim novim radnim zadacima.

Za rekonstrukciju DZ u Opovu i najbolju negu 1,7 miliona evra

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je na predizbornom mitingu stranke u Opovu da će biti uloženo mnogo novca da bi se rekonstruisao Dom zdravlja i izgradila multifunkcionalna sportska dvorana u tom naselju.

Vučić je podsetio građane da je 2019. dogovorena rekonstrukcija Doma zdravlja, ali da je pandemija koronavirusa to obustavila.

„U najkraćem roku uložićemo veliki novac i ovaj Dom zdravlje ovde izgledaće potpuno drugačije. Moći će da primi pacijente iz celog Opova u mnogo drugačijem ruhu i neuporedivo bolje opremljen. Spremni smo da uložimo 1,7 miliona evra i te rezultate videćete ove godine. Moći ćete svoje roditelje i decu na najbolji mogući način da lečite i pružite im negu“, najavio je Vučić.

On je rekao da će biti rekonstuisana i osnovna škola u Sakovu, koju pohađa 200 dece.

„Za to smo spremni da uložimo 750.000 evra, a ono što je za vas u Opovu izuzetno važno, od fiskulturne sale napravićemo višenamensku sportsku dvoranu i to je stvar sa kojom krećemo odmah i to će koštati više“, naveo je lider SNS.

On je izrazio nezadovoljstva što linija 110 gradskog prevoza ide na 80 do 90 minuta i obećao je prisutnim građanima da će ubuduće ići na 40 minuta i da će biti produžena do Sakova i Barande.

Govoreći o aktuelnoj situaciji nastaloj zbog rata u Ukrajini, Vučić je rekao da je EU donela odluku da za Gaspromnjeft važe sankcije ako je vlasnik preduzeća u zemlji koja nije članica EU i da je to Srbiju dovelo u tešku situaciju, jer, kaže, nećemo moći da uvozimo ni izvozimo naftu, niti hemikalije za rafinariju.

„Naravno mi se snalazimo i rešavamo probleme i rešavaćemo ih uvek. Danas smo razgovarali sa Rusima i gledamo kako da prevaziđemo sve to. Mi za razliku od drugih ne želimo nikome ništa da otimamo, već ćemo ako treba da kupimo, ali da otimamo nekom zato što je u teškoj poziciji – Srbija nije takva i to neće da radi. Neki drugi neka otimaju“, poručio je.

Dodao je da se Srbija našla u teškoj situaciji ni kriva ni dužna zbog onoga što se dešava u Ukrajini. Kazao je i da će biti sve gore, jer, kako je naveo, razgovarao je sa svima i niko ne želi kompromisno rešenje, već isključivo poraz protivnika.

Mi smo željni da budemo svoji na svom, kaže Vučić i primećuje da kada se veliki tuku mali stradaju.

„Za naš je važno da sačuvamo svoju zemlju i ljude. Borićemo se za odgovornost i ozbiljnost, brinućemo o sebi i svojoj budućnost. Bezbroj puta smo mi Srbi plaćali ceh za ideale, vreme je da brinemo o sebi i razvoju svoje zemlje“, istakao je lider SNS.

Dodao je da bez obzira na naše pokušaje drugi ne dozvoljavaju da se sklonimo.

„Videćete sve žešće napade iz Prištine, Podgorice, Zagreba i drugih mesta, jer misle da je prilika da nešto urade i bace Srbiju na kolena, jer za njih Srbija nikada nije dovoljno mala i neuspešna koliko bi oni želeli. Zato oni stalno pokušavaju da kažu da je Srbija kriva za nešto“, kazao je Vučić.

Dodao je da oni pokušavaju da nas izazovu da reagujemo i da nas uvuku u svoje blato, jer, kako kaze, mnogi od njih nemaju budućnost.

„Pre sedam, osam godina svi su bili ispred nas, a danas smo prvi po svim parametrima na Balkanu od javnog duga do plata i penzija, nivoa duga i stranih investicija. Što bi se oni tome radovali?“, upitao je i dodao da oni pogrdno pričaju o Srbiji, a zatim traže da pošaljemo brašno i pšenicu.

„Niko u Srbiji neće ostati gladan, to vam obećavam, ma šta da se dešava u svetu“, poručio je Vučić.

Kaže i da nama Srbija mora da bude vaznija od ličnih sujeta i dodaje da moramo da odgovaramo našim delima, ozbiljnošću i odgovornošću i da se razlikujemo od svih drugih.

„Nedaleko odavde je Pančevo, gde fabrike nije bilo. Na kraju smo doveli CTF i Brose i Pančevo će biti jedan od najvećih industrijskih centara u Srbiji. Znate li koliko je truda i rada bilo potrebno da dovedemo nekog ko će zaposliti 1.000 radnika“, upitao je.

On je pozvao građane da izađu na izbore 3. aprila.

„Država nije igračka i država nije igra. Zato 3. aprila izađite na izbore i glasajte po svojoj savesti i da ih pobedimo ubedljivije nego ikada“, poručio je Vučić okupljenim građanima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana