Vučić:Od oktobra dodatni popusti za one koji štede struju tanjug

Objavljeno: 10.09.2022. 09:58 Izmenjeno: 12.09.2022. 10:29

Istakao je da će stimulacije važiti od oktobra i naveo da država Srbija poziva ljude da štednjom zarade novac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih izjavio je da će država izaći sa predlogom štednje električne energije kojim želi da ljude podstakne da štede i zarade novac, a da će dodatni popusti važiti od oktobra.

On je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da će se stimulacije ušteda raditi u skladu sa potrošnjom u istim mesecima ove u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno oktobar na oktobar, novembar na novembar.

„Predlog će biti da svi koji smanje potrošnju između pet i 20 odsto dobiju popust od 10 odsto, dakle dodatni popust od 10 odsto, jer osim što će ljudi platiti manje, jer su manje potrošili, na to će im država omogućiti da plate još 10 odsto manje“, rekao je on i dodao da će tražiti da to bude još 15 odsto.

Prema njegovim rečima, oni koji smanje potrošnju između 20 i 30 odsto, osim što će za toliko manje platiti račun, država će im dati dodatni popust od 20 odsto i to, kako je rekao, kumulativno bude ne manje od 43 odsto.

„Ko bude imao smanjenje od 30 odsto, dobiće popust od 30 odsto na inače toliko umanjenu cenu“, objasnio je Vučić.

Stopa nezaposlenosti 8,9 odsto – najniža u istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je stopa nezaposlenosti u našoj zemljii 8,9 odsto što je, kako je istakao, najniža stopa nezaposlenosti u istoriji Srbije.

Vučić je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost kazao da je stopa zaposlenosti u drugom kvartalu veoma visoka i da iznosi 50,9 odsto.

„Stopa nezaposlenosti je 8,9 odsto, to je najniža stopa nezaposlenosti uz metodologiju koja nam ne odgovara po tom pitanju jer nam ne računaju sezonske radnike kao zaposlene. Bez obzira na to, ovo je najmanja stopa nezaposlenosti u Srbiji u njenom savremenom periodu, što će reći u njenoj istoriji“, kazao je Vučić.

Predsednik dodaje da je u periodu od januara do avgusta 2022. godine priliv stranih direktnih investicija iznosio dve milijarde 666,3 miliona evra dodajući da je zabeležen čak i mali rast u odnosu na rekordnu 2021. godinu kada je bilo dve milijarde 634 miliona.

Najveća ulaganja su, kako kaže Vučić, iz Kine, Japana, Nemačke, Francuske…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana