Vučić:“Gipsirali“ su izvršitelje koje su sami birali 2012. Tanjug

Objavljeno: 15.09.2019. 11:44 Izmenjeno: 16.09.2019. 11:40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je  povodom sinoćnjeg protesta ispred Komore javnih izvršitelja, da su pristalice bivše vlasti „gipsirali“ sve one koje su sami birali i koji su zakletvu polagali pred ministarkom pravde bivše vlasti.

Foto: Tanjug- Predsedništvo Srbije

„Oni su 31. maja 2012. birali te izvršitelje, koji su polagali zakletvu pred bivšom ministarkom pravde Snežanom Malović. Nikoga mi nismo postavljali. Oni su ih postavljali i uveli taj sistem. Njihove porodice uzimaju velike plate i pare odatle“, kazao je on.

Sada im je, kaže, kriva aktuelna vlast, valjda zato što poštuje pravni poredak.

Ponovio je da su postavljanjem gipsa na kapije Komore gipsirali sve one koji su oni sami birali.

Vučić o odluci DS o bojkotu: To su njihova posla

Predsednik Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše odluku Demokratske stranke da bojkotuje dolazeće parlamentarne izbore, navodeći da svako ima pravo da donese odluku kakvu želi.

Demokrate su juče donele odluku o bojkotu izbora.

Na konstataciju novinara da „neki mediji pišu da je prava odluka – odluka o bojkotu uz mogućnost daljih razgovora – bila objavljena na sajtu DS, a da je pod pritiskom Dragana Ðilasa to skinuto i da je ostala samo odluka o bojkotu“, Vučić je rekao da svako ima pravo da donese odluku kakvu želi.

„Ljudi imaju pravo da donesu odluku kakvu žele. To je svačije demokratsko pravo. A, ko će šta da falsifikuje ili neće, nisam zainteresovan. Njihova posla“, rekao je Vučić.

Dodao je da ne želi o tome da govori pred stranim prijateljima.

Vučić:Deklaracija SDA važnija nego što je predstavljaju

Predsednik  Vučić rekao je  da ne želi da daje izjave na prečac u vezi sa Deklaracijom Stranke demokratske akcije BiH, koja želi da vrati “Republiku BiH”, sa administrativnim centrom u Sarajevu.

Plaši se, ističe, da je ovaj dokument SDA mnogo važniji nego što neko želi da ga predstavi.

„Na ozbiljan način ćemo se odnositi prema tom dokumentu. Mi smo zemlja garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, nama su mir i stabilnost najvažniji“, rekao je Vučić.

“Želim prvo da pročitm dokument većinskog političkog predstavnika naroda BiH. Srbija poštuje Dejtonski mirovni sporazum i dogovor tri naroda – bošnjačkog, srpskog i hrvatskog”, rekao je Vučić u Pranjanima, nakon obeležavanja 75. godišnjice operacije Halijard.

Svako drugo rešenje, istakao je, ne bi valjalo.

“Ne želim da dajem izjave na prečac, mi se nikada nismo mešali u njihove odnose, ni kada je reč o NATO, ni u Severnoj Makedonij,i ni u Crnoj Gori. To je izbor tih zemalja, mi o tome imamo naš stav”, rekao je predsednik.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana