Vučić za TAS: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji strani mediji, domaći mediji

Objavljeno: 19.12.2017. 13:41 Izmenjeno: 20.12.2017. 08:54

Srbija neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i ne postoji taj pritisak koji bi urodio plodom, rekao je u intervjuu za ruski TAS predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ponekad, kad idete na sastanke, kada negde na Zapadu pričate, onda se od dva sata razgovora, sat i 45 minuta priča o vezama Srbije i Rusije.Želim da kažem ruskom narodu, političari obično ne brinu mnogo o ovome, osim, naravno, predsednik Putin, koji to savršeno razume, ali obični ljudi treba da znaju da Srbiji nije uvek lako, naveo je Vučić i naglasio da  je Srbija jedina zemlja u Evropi koja na ni jednom međunarodnom forumu nije glasala protiv Rusije.

Srbija je jedina zemlja koja nikada nije uvela nikakve sankcije Rusiji, istakao je Vučić i naglasio da  očekuje mnogo od razgovora sa predsednikom Putinom. Veoma smo mu zahvalni što posvećuje pažnju i vreme našoj maloj zemlji, ali i zemlji koja je iskren prijatelj ruskom narodu i ruskoj državi, rekao je Vučić.

Prednosti ruskog predsednika Vladimira Putina u razvoju odnosa između Rusije i Srbije, stav Beograda o pridruživanju NATO i anti-ruskim sankcijama, kao i glavne teme o kojima će se raspravljati na sastanku Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, bile su glavne teme ekskluzivnog intervjua srpskog lidera sa prvim zamenikom generalnog direktora TAS Mihailom Gusmanom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana