Vučić: U narednih 10 dana pred nama velika i važna bitka za Srbiju tanjug

Objavljeno: 10.05.2024. 19:53 Izmenjeno: 14.05.2024. 17:20

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je na mitingu izborne liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ da u narednih bar 10 dana neće učestvovati u predizbornoj kampanji, jer nam predstoji velika i važna bitka za Srbiju. „Ova je, valjda, prvi skup koji smo ovako zajedno organizovali. I ja sad, neko vreme, neću se […]

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je na mitingu izborne liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ da u narednih bar 10 dana neće učestvovati u predizbornoj kampanji, jer nam predstoji velika i važna bitka za Srbiju. „Ova je, valjda, prvi skup koji smo ovako zajedno organizovali. I ja sad, neko vreme, neću se pojavljivati na ovim skupovima, a hteo sam da dođem na ovaj u Lazarevcu da bih rekao koliko je važno da budemo zajedno, koliko je važno da nastavimo borbu, koliko je važno da radimo i u buduće za dobrobit svih naših građana“, rekao je Vučić. Dodao je da neće neće moći da učestvuje dobrim delom u kampanji. „Makar u narednih 10 dana, zato što je pred nama velika i važna bitka za Srbiju, za naše vitalne interese, od kojih nećemo da odustanemo. I kada su krenuli sa velikim pritiscima, sa tim da Kosovo mora da bude u članstvu Saveta Evrope, bez obzira što Priština nijednu od svojih obaveza nije ispunila, kada su krenuli sa inicijativama da ceo naš narod nazovu genocidnim, a pri tome obmanjujući nas svakodnevno i govoreći kako nije to cilj, i kako upravo mi ne govorimo istinu, a onda samo dan kasnije kažu da – naš cilj je ratna odšteta, naš cilj je podnošenje novih tužbi i revizije tužbi protiv Srbije, ne bi li naneli što je moguće veću štetu našoj zemlji“, rekao je Vučić. U tim uslovima, naš posao je da se borimo za našu zemlju, i ne ljutite se što nam je Srbija važnija od svega drugog, i što za Srbiju moramo da se borimo, i što moramo da se posvetimo problemima koje Srbija ima, poručio je Vučić. Kako je rekao, narednih dana kada bude razgovarao i sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a ti razgovori, dodao je, neće biti laki, kao i sa ukrajinskim i ruskim i svim drugim zvaničnicima gde nema lakih razgovora, građani treba da znaju da će uvek i u svakom trenutku da da sve za našu Srbiju. „Ma kako to zvučalo nekome, našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svetu, jer ništa nije veće, ništa važnije na svetu od Srbije“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije i član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić rekao je  da će iduće nedelje verovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred Generalnom skupštinom UN svim zemljama sveta i da ih pozove da ne glasaju za Rezoluciju o Srebrenici. On je na predizbornom skupu u Lazarevcu rekao da hoće da se bori za Srbiju i njene interese. Vučić je rekao i da nije optimista, ali da može da se dogodi i da za tu rezoluciju iza koje su stale sve velike sile bude manje glasova za, nego što su mislili. „Možemo li da pobedimo Nemačku, Ameriku, velike sile? Teško. Ali videćete i oni će veoma teško pobediti Srbiju. A sačuvaćemo obraz i uspravne glave ćemo moći da izađemo iz zgrade Ujedinjenih nacija i da ponosno nosimo trobojku“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Delimično oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 26°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana