Vučić: Teški zadaci pred nama, formirati timove za sadejstvo svih naših snaga tanjug

Objavljeno: 04.04.2024. 10:17 Izmenjeno: 10.04.2024. 09:49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na sednici Vlade, u Palati Srbija, da predstoje teški i važni zadaci i zamolio sve članove vlade, bez obzira koje će funkcije obavljati, da svoj posao obavljaju ozbiljno i odgovorno, pozvao da se formiraju timova za sadejstvo svih naših snaga. „Nekoliko važnih stvari imamo o kojima moramo danas da […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na sednici Vlade, u Palati Srbija, da predstoje teški i važni zadaci i zamolio sve članove vlade, bez obzira koje će funkcije obavljati, da svoj posao obavljaju ozbiljno i odgovorno, pozvao da se formiraju timova za sadejstvo svih naših snaga. „Nekoliko važnih stvari imamo o kojima moramo danas da se dogovorimo. Bez obzira na to što će u kratkom vremenskom periodu biti formirana nova vlada, mi imamo teške i važne zadatke pred nama, te bih zamolio sve članove vlade, bez obzira na to koje će funkcije obavljati u narednom periodu, da posvećeno, ozbiljno i odgovorno rade na izvršavanju svih zadataka“, rekao je Vučić, koji se prvi obratio na sednici. Zato što je to nešto što je za nas od suštinskog značaja, od najvećeg značaja, kao i opstanak naše zemlje, dodao je Vučić. „Prve svega zamolio bih i ukazaću vam sad na kalendar, kako to ide, i zamoliću vas da formirate timove neophodne za sadejstvo svih naših snaga, uključujući i Narodnu skupštinu, i Vladu Srbije, i mene, predsednika Srbije, dakle oba dela izvršne vlasti koliko god je moguće i svih činilaca iz parlamentarnog i javnog života Srbije“, rekao je Vučić.

Pripremljeni smo za razgovore u Briselu, ali ne možemo da očekujemo bilo šta dobro, jer se sve pretvorilo u stavljanje mašnice na kriminalne akte Aljbina Kurtija i da se dobije srpska saglasnost za njegova nedela, mi u tome nećemo da učestvujemo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na vanrednoj sednici Vlade Srbije da 7. aprila odlazi u Pariz, gde ga već 8. aprila očekuju veliki i strateško važni razgovori sa predsednikom Emanuelom Makronom. „Sa predsednikom Makronom do sada sam imao gotovo 20 razgovora, 19 mislim razgovora. Ovaj će biti najvažniji, biće strateški, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo“, rekao je Vučić na sednici Vlade. On je dodao da će sa njim u Pariz ići i ministar finansija Siniša Mali. „Ići će Siniša Mali, ali smo se spremili za sve različite teme. Jedna od tema je namenska industrija i saradnja naših namenskih industrija. I vama u vojsci da kažem to konačno, pošto ja znam da i tu ima ljudi koji razmišljaju o tome ko su dobavljači, a ko su kupci. Srbija neće ni jednu svoju fabriku da proda nekome i da taj neko ima preko 50 odsto ili da ima 50 odsto učešća u akcijama“ rekao je predsednik. Vučić je dodao da srpska vojna industrija mora da poraste tri puta u narednom periodu. „Tri puta mora da poraste u narednom periodu. Naša vojna industrija će ove godine da proizvede isto ili nešto više granata i raketa, nego jedna Francuska, u kalibru od 122 do 155 milimetara. Samo da znate da imamo svoju snagu, da imamo svoje kapacitete, samo što to moramo da utrostručimo i učetvorostrostručimo“, dodao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj sednici Vlade da će Srbija do 2050. godine trošiti četiri puta više električne energije nego danas i da je jedini način da se taj problem reši, izgradnja nuklearnih elektrana. Vučić je rekao da će to biti jedna od važnih tema o kojoj će razgovarati u Francuskoj na predstojećem susretu sa predsednikom te zemlje Emanuelom Makronom. „Francuska je najveća evropska nuklearna energetska sila. Ona 70 odsto struje dobije iz nuklearne energije. Oni su spaseni što se toga tiče. Želim samo da znate da ćemo mi do 2050. godine četiri puta više električne energije da trošimo nego danas. Mi nikakvu šansu nemamo. Šta god radili, kako god radili, nikakvu šansu nemamo, ukoliko brzo ne krenemo u rešavanje tog problema. A rešavanje tog problema je jedino moguće izgradnjom velikih i malih nuklearki“, rekao je Vučić. Predsednik Srbije je pozvao okupljene na sednici Vlade da obave neophodne pripreme za promenu legislative u našoj zemlji. Osim razgovora o nuklearnoj energiji, Vučić je najavio da će se u Francuskoj razgovarati i o namenskoj industriji, kupovini francuskih vojnih aviona Rafala, kao i kupovini drugih instrumenata. „Zahvaljujući francuskim radarima mi smo mogli da vidimo ovaj špijunski dron i tek tada da podignemo naše lovce. Pošto smo opredeljeni da kupimo nove aparate, to bi značajno doprinelo daljem uvećanju naših operativnih borbenih sposobnosti“, rekao je Vučić. Predsednik je najavio i da će se u Francuskoj razgovarati o IT sektoru, razvoju veštačke inteligencije, gejming industriji, automobilima i proizvodnji baterija, inovacijama, startapovima i izgradnji i upravljanju postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda. Vučić je najavio i da će jedna od tema biti uvođenje letećeg taksija u Srbiju do početka Expo 2027. godine. Osim toga, predsednik je naveo i da bi u našim školama moglo biti više francuskog jezika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 18°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana