Vučić: Srbija će biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda instagram

Objavljeno: 27.05.2023. 10:27 Izmenjeno: 30.05.2023. 09:41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda na Kosovu i Metohiji. „Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda“, napisao je Vučić na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“ . Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda na Kosovu i Metohiji. „Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda“, napisao je Vučić na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“ . Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, održana je danas u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike. Sednicu je sinoć najavio predsednik Vučić. Na severu KiM juče je tzv. kosovska policija nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Oružane snage Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog „brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji“, saopšteno je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu. Kako se navodi u saopštenju Službe z a saradnju sa medijima predsednika Srbije, tokom sastanka dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Srbije. Naglašeno je da misija NATO na KiM, Kfor, nije obavila svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova. Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom Kfora, u pokušaju da obezbedi da ta misija ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji. „Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda“, ističe se u saopštenju. Sednici su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministar inostranih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, tužilac Zagorka Dolovac, načelnik Beogradske policije Veselin Milić i predsednik Narodne Skupštine Vladimir Orlić. Sednicu je sinoć najavio predsednik Vučić. Na severu KiM juče je tzv. kosovska policija nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije.

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana