Vučić se upisao u knjigu žalosti u ambasadi Irana Tanjug

Objavljeno: 23.01.2017. 17:41 Izmenjeno: 24.01.2017. 10:45

Premijer Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas u knjigu žalosti u ambasadi Irana povodom požara i rušenja solitera u Teheranu u kojem je poginulo više desetina ljudi, od kojih najmanje 30 vatrogasaca.

Premijer Srbije je u knjigu žalosti upisao:

„U ime Vlade Republike Srbije i u lično ime izražavam najdublje i najiskrenije saučešće državnom rukovodstvu Irana i narodu te predivne zemlje zbog pogibije više desetina ljudi prilikom požara i rušenja zgrade.

Istovremeno, odajem ogromno priznanje i počast iranskim vatrogascima koji su izgubili svoje živote spasavajući živote drugih ljudi. Povređenima želimo brz i uspešan oporavak.

Građani Irana uvek mogu da računaju na otvorenu i prijateljsku podršku Srbije a našs narod bio je i uvek će biti uz veliki narod Irana“.

 

Ðorđević se upisao u Knjigu žalosti u ambasadi Irana

Ministar odbrane Zoran Ðorđević upisao se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Irana povodom pogibije vatrogasaca u požaru i rušenju solitera Plasko u Teheranu.

„U ime Vlade Srbije izražavam najdublje saučešće povodom teške tragedije u Teheranu.

Zajedno smo u bolu sa prijateljskim narodom Irana i porodicama hrabrih i požrtvovanih vatrogasaca, koji su život dali za čast svoje profesije“, napisao je Ðorđević u Knjiži žalosti, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Najmanje 30 vatrogasaca je poginulo, a 75 osoba povređeno kada se u centru Teherana 19. januara srušio jedan od najstarijih solitera u kom je prethodno izbio požar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 13°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana