Vučić se sastao sa Miroslavom Lajčakom tanjug

Objavljeno: 05.07.2023. 11:31 Izmenjeno: 06.07.2023. 17:26

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Lajčak je oko 10.55 ušao u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu. Na sastanku je prisutan i direktor Kancelarije za Kim Petar Petković. Sa @miroslav.lajcak sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, načinima […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom. Lajčak je oko 10.55 ušao u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu. Na sastanku je prisutan i direktor Kancelarije za Kim Petar Petković.

Sa @miroslav.lajcak sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, načinima za smirivanje napetosti na terenu i primeni do sada postignutih sporazuma. Još jednom sam upozorio na to da je srpski narod na KiM izložen najžešćoj torturi i progonu u poslednjih 15 godina i ponovio zahteve za poštovanje njihovih prava i bezbednosti. Pozvao sam međunarodnu zajednicu da se konkretnije angažuje po svim tim pitanjima, napisao je Predsednik na Instagramu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana