Vučić se sastao sa Dendijasom tanjug

Objavljeno: 22.03.2023. 14:20 Izmenjeno: 25.03.2023. 09:37

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je najavilo da će Dendijas boraviti danas u poseti Srbiji, gde će ga primiti predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Dendijasom, koji je doputovao u posetu Srbiji. Vučić je na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ objavio fotografiju sa Dendijasom. Grčko Ministarstvo spoljnih poslova u utorak je najavilo da će Dendijas boraviti danas u poseti Srbiji, gde će ga primiti predsednik Vučić. U saopštenju grčkog MSP-a navodi se da se očekuje da će razgovori tokom posete Dendijasa Srbiji biti usredsređeni na dijalog Beograda i Prištine nakon nedavnog razvoja događaja, kao i na evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

Verified

Lep dan u Beogradu iskoristio sam da ugostim ministra @nikos.dendijas sa kojim sam razmotrio situaciju u regionu, nastavak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine i razgovarao o jačanju saradnje naša dva naroda i države.
Našem prijatelju sam zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas saopštio je da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, s kojim se sastao u Beogradu, čestitao na nedavno postignutom sporazumu Beograda i Prištine u Ohridu i potvrdio čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga. „Ponovio sam čvrstu podršku Grčke naporima kojima posreduje EU za dalji napredak dijaloga Beograda i Prištine, u cilju postizanja sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma“, naveo je Dendijas na Tviteru. On je dodao da su deo diskusije bili regionalni razvoj i evropska perspektiva Zapadnog Balkana. Šef grčke diplomatije istakao je da ga je predsednik Srbije srdačno primio u Beogradu. „Čestitao sam mu na nedavnom sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Ohridu“, naveo je Dendijas. Vučić je danas na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“ objavio da je Dendijasu zahvalio na principijelnom stavu Grčke, kao i na ličnom angažmanu, kada je reč o podršci dijalogu, poštovanju međunarodnog prava, očuvanju mira i stabilnosti u regionu i zalaganju za napredak Srbije na putu evrointegracija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana