Vučić sa turskim zvaničnikom:Srbija u Turskoj vidi važnog partnera tanjug

Objavljeno: 08.12.2022. 11:37 Izmenjeno: 09.12.2022. 09:35

Vučić je na svom Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“ izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa, kako je naveo, dragim gostom dodajući da je iskoristio i tu priliku da uputi pozdrave svom prijatelju, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu.

foto tanjug

 

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Velike Narodne skupštine Turske Mustafom Šentopom kome je preneo da Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu kao i u realizaciji kapitalnih projekata. Vučić je na svom Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“ izrazio zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa, kako je naveo, dragim gostom dodajući da je iskoristio i tu priliku da uputi pozdrave svom prijatelju, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu. „Razgovarali smo o dinamici srpsko-turskih bilateralnih i ekonomskih odnosa, energetskoj bezbednosti, investicijama, kao i o situaciji u regionu“, napisao je predsednik uz fotografiju sa sastanka. Dodaje da je naglasio da Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i u realizaciji kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose većoj sigurnosti svih građana ne samo Srbije, već i zemalja regiona.

Sagovornici su se saglasili da sveobuhvatna saradnja i intenzivni politički dijalog pokazuju da su odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u savremenoj istoriji, što je rezultat uzajamnog poštovanja i poverenja, ali i izuzetnog ličnog odnosa dvojice predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija ostaje iskreno posvećena regionalnoj saradnji i dodao da u tom smislu Tursku smatra za važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, predsednik Vučić je rekao da veoma cenimo turske investicije, a pogotovo one koje su pomogle napredak manje razvijenih delova Srbije. Konstatovan je i rast trgovinske razmene, za koju su postavljeni ambiciozni ciljevi, te je u tom smislu naglašen značaj intenziviranja rada Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju.

Predsednik Vučić i predsednik turskog parlamenta Šentop saglasili su se da će još intenzivnija razmena poseta doprineti bržoj realizaciji postojećih, kao i dogovorima o budućim projektima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana