Vučić sa predsednikom CAR: Razgovaraćemo o sveobuhvatnom širenju saradnje tanjug

Objavljeno: 29.02.2024. 17:17 Izmenjeno: 03.03.2024. 09:49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će sa predsednikom Centralnoafričke Republike (CAR) Fostenom Arkanžom Tuaderom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje pre svega u sferi rudarstva, energetike i odbrane. „Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će sa predsednikom Centralnoafričke Republike (CAR) Fostenom Arkanžom Tuaderom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje pre svega u sferi rudarstva, energetike i odbrane. „Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja“, napisao je predsednik na instagram nalogu @buducnostsrbijeav. Vučić je najavio da će sa Fostenom Arkanžom razgovarati o sveobuhvatnom širenju saradnje, pre svega imajući u vidu ogromne neiskorišćene potencijale u sferi rudarstva, energetike i odbrane, ali i u drugim oblastima u kojima se otvaraju znatne mogućnosti za rast i razvoj kroz zajedničke projekte i partnerstva. Predsednik Centralnoafričke Republike boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, a juče ga je na Aerodromu Nikola Tesla dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Sa velikim zadovoljstvom dočekao sam predsednika prijateljske Centralnoafričke Republike Fostena Arkanža Tuaderu, uveren da ova poseta otvara novo poglavlje u odnosima naših zemalja.

Razgovaraćemo o sveobuhvatnom širenju saradnje, pre svega imajući u vidu ogromne neiskorišćene potencijale u sferi rudarstva, energetike i odbrane, ali i u drugim oblastima u kojima se otvaraju znatne mogućnosti za rast i razvoj kroz zajedničke projekte i partnerstva.

Dobro nam došli, poštovani prijatelju!Napisao je Predsednik na Instagramu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana