Vučić sa Kan: Odgovor Srbije na pandemiju uzor za ceo svet Tanjug

Objavljeno: 23.04.2021. 12:25 Izmenjeno: 25.04.2021. 18:41

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je  u razgovoru sa regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afšan Kan, da naša zemlja ostaje posvećena saradnji sa ovim fondom UN za pomoć deci, a Kan je ocenila da je model odgovora na pandemiju u Srbiji uzor za ceo svet

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Ona je izrazila interesovanje da Srbija svojim iskustvom pomogne kada bude krenula vakcinacija dece, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je rekao da će Srbija raditi na ostvarivanju dogovorenih zajedničkih ciljeva i konkretnih projekata, a Kan je zahvalila predsedniku na dosadašnjoj odličnoj saradnji Srbije i UNICEF-a.

Tokom prethodnog Programa saradnje, od 2016. do 2020. godine, Srbija je postigla značajne rezultate u ostvarivanju prava dece i mladih u određenim oblastima i postala primer dobre prakse u celom regionu, a neki programi razvijeni u našoj zemlji sada se koriste i u drugim zemljama, rekla je zvaničnica UNICEF. Dvoje sagovornika su istakli značaj međusobne podrške u novom petogodišnjem ciklusu saradnje.

Predsednik Vučić je zahvalio za angažovanje UNICEF u okviru KOVAKS mehanizma, kao i predstavništvu tog fonda UN u Srbiji za pomoć i podršku u borbi sa pandemijom KOVID-19.

Predsednik Vučić i direktorka Kan su dogovorili razmenu iskustava u različitim oblastima, posebno u različitim oblicima pomoći za najugroženije grupe društva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana