Vučić sa Gulijevim o pitanjima iz vojne industrije i tehnologije tanjug

Objavljeno: 21.12.2022. 09:56 Izmenjeno: 22.12.2022. 10:39

U delegaciji sa predsednikom Vučićem su ministar finansija Siniša Mali i ministarka za energetiku i rudarstvo Dubravka Đedović.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se  sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan Madatom Gulijevim. “Veoma bitna poseta Azarebejdžanu sa kojim imamo istinski prijateljske odnose. Vrlo poštujemo, već godinama unazad, rad predsednika Alijeva. Došli smo u snažnom sastavu i upravo smo počeli razgovore o najvažnijim stvarima iz vojne industrije i transferu tehnologija”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa satanka. Vučić će se danas sastati u Predsedničkoj palati i sa predsednikom Ilhamom Alijevim, saopštila je pres služba predsednika Srbije. U delegaciji sa predsednikom Vučićem su ministar finansija Siniša Mali i ministarka za energetiku i rudarstvo Dubravka Đedović.

Sastanku prisustvuju i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, ambasador Srbije u Azerbejdžanu Dragan Vladisavljević i delegacija odbrambene industrije Srbije. „Vojna industrija je mnogo bolja nego ranije, ali ne možete nikada da budete zadovoljni ako želite snažnu vojsku“, rekao je Vučić tokom prvog dana posete. Vučić će kasnije posetiti i „Hejdar Centar“, a potom će u Predsedničkoj palati imati tet-a-tet sastanak sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Nakon toga će dvojica predsednika održati konferenciju za medije. Zatim će delegacije Srbije i Azerbejdžana imati i radni ručak. Vučić je najavio da će tokom posete Azerbejdžanu imati važne razgovore i o saradnji dve zemlje u energetici i drugim oblastima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana