Vučić sa Dodikom: Jedinstvo srpskog naroda biće snažno potvrđeno na Saboru 8. juna tanjug

Objavljeno: 25.05.2024. 17:23 Izmenjeno: 28.05.2024. 11:07

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao sastanak sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa kojim je razgovarao o pripremama za Sabor 8. juna. „Odličan sastanak sa Miloradom Dodikom. Pripreme za Sabor 8. juna osnovna tema razgovora. Jedinstvo srpskog naroda biće snažno potvrđeno“, napisao je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav“. Rezolucija o Srebrenici […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao sastanak sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, sa kojim je razgovarao o pripremama za Sabor 8. juna. „Odličan sastanak sa Miloradom Dodikom. Pripreme za Sabor 8. juna osnovna tema razgovora. Jedinstvo srpskog naroda biće snažno potvrđeno“, napisao je Vučić na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav“.

Rezolucija o Srebrenici je poraz, pre svega, bošnjačke politike i to govori da su bošnjačke politike na pogrešnoj strani, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je rekao i da bi te politike „trebalo da budu politike dogovaranja s nama, a ne poslušništvo prema strancima, Amerikancima i Nemcima“. „Oni su s njima jer misle da će najviše zla učiniti nama Srbima. Sada se pokazalo da to nije tako. Mi Srbi moramo da kažemo – dosta. Nemamo više nijedan razlog da im bilo šta verujemo“, napisao je Dodik u objavi na X mreži. On je u objavi dodao da je tokom nedelje, prisustvovao polaganju venca na centralnom spomen-krstu na bratunačkom groblju, kao i sednici Vlade Republike Srpske u Srebrenici. Na proširenoj sednici Vlade Republike Srpske u četvrtak u Srebrenici je, kako su saopštili Dodik i premijer Radovan Višković, odlučeno da će u roku od 30 dana Federaciji biti ponuđen dokument o „mirnom razdruživanju“, jer ostanak u ovakvoj BiH više nije moguć. Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je u četvrtak rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova. Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana