Vučić sa đacima u Ražnju Tanjug

Objavljeno: 10.12.2021. 15:46 Izmenjeno: 11.12.2021. 09:43

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Ražnju obnovljenu školu, gde je razgovarao sa decom u fiskulturnoj sali

FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL/ bg

Na početku obilaska nove fiskluturne sale on je odigrao dve partije šaha sa jednim učenikom i jednom učenicom.

Posebno ga impresionirala brza, i napadačka igra devojčice, sa kojom se najduže zadržao u igranju šaha.

„Samo napadaj, lepo je što napadaš. Fasciniran sam tvojom brzom igrom“, rekao je on. Takođe se upoznao sa streličarskom ekipom, informišući se o njihovoj opremi. Potom je upoznao mališane lokalnog fudbalskog kluba „Bukovik“, koji su, kao i svi ostali, izrazili ogromno zadovoljstvo što su konačno dobili odlične uslove za trening. U karate sekciji posebno ga je oduševio mališan Viktor, kojeg je jedva naveo da se malo nasmeši.

„Kao da gledam mog Vukana tako se i on namršti kada se naljuti“, kazao je predsednik.

Zadržao se kratko i sa košarkašima, odbojkašima i stonoteniserima, ali i gimnastičarima, koji su u fiskulturnoj sali škole dobili mogućnost da treniraju u dostojanstvenom uslovima.

Uz pitanje šta je u Ražnju najvažnije što mora da se još uradi Vučić je skrenuo pažnju na raniji izgled škole, koja je bila oronula i puna vlage, uslovima u kojima su đaci učili u toj školi do skoro.

„To je bila Srbija pre nekoliko godina“, konstatovao je on.

U Ražnju, kaže, prema ovdašnjem stanovništvu živi 8.500 ljudi, ali realno, dodaje, ih je oko 7.000.

To je, ističe, divan narod, divno mesto, u kojem se svako selo prelepo.

Prema njegovim rečima država će nastojati da sprovede fekalnu kanalizaciju kroz sva mesta, da uradi put Kovilovica-Skorica.

„A što bi za njih bilo najvažnije, o tome ćemo da razgovaramo sa vojnom industrijom, da otvorimo ovde jednu fabriku. Koliko večeras na kolegijumu u Nišu, a najkasnije u nedelju kada se budem sastao sa kompletnom vojnom industrijom videćemo šta možemo da uradimo. Slično kao u Rudnoj Glavi, gde smo doveli „Jumko“, gledaćemo šta možemo da dovedemo ovde“, objasnio je Vučić.

Kazao je da će se sagledati da li postoji potreba za proširenjem vojne industrije, a dodao je da će svakako postojati zbog većih narudžbina naše vojske.

Takva fabrika, smatra, bila bi dugoročni spas za Ražanj.

„Fabrika mora biti državna, jer kojeg stranca ćete dovesti u maleni Ražanj, gde nema univerziteta“, kazao je on.

Ukazao je da mora da se reši i problem oko vodosnabdevanja, jer trenutni gubitak u mreži je veliki.

Rekao je da samo put, koji treba da se gradi u toj opštini, u vrednosti od 280 miliona evra, prevazilazi budžet te opštine.

Na konstaciju da je prvi predsednik Srbije koji je obišao Ražanj, Vučić je kazao da, gde god da dođe, tako obično kažnu, i podsetio da je samo u Krupnju bio najmanje 11 puta.

Vučić je ukazao da je država obnovila preko Kancelarije za javna ulaganja 181 školu, da je potrošila na to oko 180 miliona evra.

Najavio je da će za dve nedelje obići Novi Pazar, Sjenicu, Tutin.

„U Sjenici gradimo školu u vrednosti od 10 miliona evra, školu koja će imati bazen. Tamo će imati školu koje nema ni u Beogradu“, objasnio je on ocenjujući da će to biti najvažniji objekat za celu oblast, ne računajući bolnicu na kojoj se stalno radi u Novom Pazaru, koja će biti poput Kliničkog centra.

U razgovoru sa Markom Blagojevićem, direktorom Kancelarije za javna ulaganja, koji mu je rekao da se bolnica u Loznici završava, u Aranđelovcu treba da bude završena u februaru, i da potom predstoji nabavka opreme, što će trajati daljih pet meseci.

Blagojević je ukazao i da je počela obnova bolnice u Kikindi, na šta je predsednik Vučić rekao da je važno da se to uradi, jer je u Vojvodini najmanje urađeno za severni Banat, a Kikinda je tamošnje centar.

„U Novom Sadu sa fabrikom “Nidek“, kako mladi kažu, „samo od ptice mleko nemaju“, u Sremu takođe, u južnom Banatu moramo da vidimo nestso za Alibunar, Vršac, a onda ostaje Kikinda“, dodao je Vučić.

Posle obilaska škole Vučić je otišao na sastanak sa predstavnicima mesnih zajednica opštine Ražanj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana