Vučić sa bošnjačkom zajednicom:Srbi sa Bošnjacima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno

Objavljeno: 31.07.2023. 10:34 Izmenjeno: 05.08.2023. 08:59

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se posle obilaska spa centra u Pribojskoj banji i razgovora sa meštanima pribojskog kraja sastao i sa predstavnicima bošnjačke zajednice. Na početku sastanka Vučić ih je pozvao da kažu šta je potrebno da se uradi za Priboj. On se sastao sa političkim i verskim predstavnicima i rukovodstvom sve tri političke partije […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se posle obilaska spa centra u Pribojskoj banji i razgovora sa meštanima pribojskog kraja sastao i sa predstavnicima bošnjačke zajednice. Na početku sastanka Vučić ih je pozvao da kažu šta je potrebno da se uradi za Priboj. On se sastao sa političkim i verskim predstavnicima i rukovodstvom sve tri političke partije koje ih predstavljaju u lokalnom parlamentu, a ujedno su jedinstveni deo vlasti u vladajućoj koaliciji u višenacionalnom Priboju. Nakon sastanka sa predstavnicima Bošnjaka Vučić treba da obiđe i radionicu za pletenje „Maridruna“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na kraju posete opštini Priboj obišao radionicu za pletenje „Maridruna“ i najavio novi program koji će kompanijama kao „Maridruna“ omogućiti da dobiju 50 odsto bespovratnih sredstava. Predsednik je posetio radionicu „Maridruna“, koja izvozi u SAD, Španiju, Italiju, s namerom podrške razvojnoj ideji za pokretanje domaće radinosti, jačanju ženskog preduzetništva i u cilju opstanka stanovništva u pribojskom kraju. „Srbija ima novi program – ako budete hteli bilo kakvo ulaganje idemo sada na 50 odsto bespovratnih sredstava za peduzetništvo, sve novo što budete radili računajte da od države, dobijete 50 odsto bespovratih sredstava, javite se i iskoriste tu mogućnost“, rekao je predsednik. Njegov šef kabineta Ivica Kojić je dodao da država obezbeđuje i 50 odsto povoljnih kredita iz Fonda za razvoj čime obezbeđuje kompletnu priču za nekoga ko želi da ulaže u novu opremu i pogone. „Vole nas žene koje prate trendove i umeju da iskombinuju različito“, rekla je vlasnica Marijana Adrić i dodala da imaju i maloprodaju i veleporodaju, da trenutno u Priboju za njih radi 50 žena ali da bi mnoge želele da im se pridruže. Dodala je da im je cilj da budu u svetu, ne samo u Srbiji, broj jedan. Možemo da budemo broj jedan brend u svetu, jer naše žene to najbolje rade, rekla je ona i dodala na predsednikovo pitanje šta bi trebalo uraditi da se to ostvari, da je bitno da budu na svakoj važnoj nedelji mode – u Parizu, Njujorku. Dodala je da im pravi problem ako imaju veliku narudžbinu a nemaju neku boju vune i da onda, dok čekaju da ona dođe, gube vreme. Adrić je napomenula da je želela da takvu vunu nabavi u Srbiji, na šta joj je predsednik rekao da traže od države sve što bi im pomoglo da ostvare svoje ciljeve. Vučić se na kraju slikao sa ženama koje rade u radionici za pletenje. Predsednik je posetu opštini Priboj započeo obilaskom spa centra „Terme 36,6“ u Pribojskoj banji, nakon čega je razgovarao sa predstavnicima dela lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga, a potom i s meštanima. Boravak u Priboju Vučić je iskoristio da se sastane sa predstavnicima bošnjačke zajednice.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa predstavnicima bošnjačke zajednice u Priboju da je njegova poruka Bošnjacima da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i prevazilaženje loših stvari iz prošlosti. „Sa predstavnicima Bošnjaka u Priboju i muftijom Mevludom Dudićem razgovarao sam o njihovim problemima i potrebama, ali i načinima kako da u ovim nelakim vremenima ostanemo jedinstveni, kako da se zajedno borimo za prosperitet svih građana i guramo našu zajedničku Srbiju napred“, naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrvbijeav. „Moja poruka Bošnjacima je da Srbi sa njima žele mnogo više od prijateljstva, da žive zajedno, a ne pored njih, kao i da želi da se prevaziđu loše stvari iz prošlosti“, istakao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana