Vučić: Srbija ne preti nikom, ali smo sposobni da se odbranimo tanjug

Objavljeno: 31.03.2024. 10:56 Izmenjeno: 04.04.2024. 17:09

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija uvek spremna da brani svoju zemlju, da nikome ne preti, a da oni koji pričaju o pretnjama obično misle kako bi trebalo nekome da prete. Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što mediji u BiH pišu da preti novim ratom, kao i što […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija uvek spremna da brani svoju zemlju, da nikome ne preti, a da oni koji pričaju o pretnjama obično misle kako bi trebalo nekome da prete. Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što mediji u BiH pišu da preti novim ratom, kao i što je novi mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević rekao da će se „Crnoj Gori obiti o glavu to što je priznala Kosovo“, Vučić je istakao da kao vrhovni komandant oružanih snaga niti bilo kome preti, niti mi imamo snage i mogućnosti da bilo kome pretimo. “Srbija nikome ne preti, nikada nije pretila. Znamo sve naše probleme, znamo koliko smo slabi, ali znamo i koliko smo jači nego što smo bili, ali to je naša spoznaja i važno je da bismo mogli da pokušamo da učinimo da budemo mnogo snažni i da nikome ne bi padalo na pamet iz okruženja da izvrši agresiju na našu zemlju”, poručio je Vučić nakon obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane(RV i PVO) na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici. Dodao je da su, kako je rekao, svi u regionu mnogo jaki. “Mi smo mala zemlja, oni na svojoj strani imaju i Amerikance, i Engleze, i Nemce, i sve moguće. Šta ćemo mi? Mi smo mali, ali dovoljno slobodarski orijentisani i dovoljno sposobni da sebe, svoje nebo i svoju zemlju možemo da sačuvamo”, poručio je Vučić. Istakao je da se sa tom vrstom bezobralzluka, u kojoj se svi bave Srbijom, suočavaju svaki dan i da je Vučevićeva izjava izvučena iz konteksta. “Šta je trebalo da kaže – da smo oduševljeni što su priznali Kosovo? I moju izjavu su izmislilil. To su izmislili, da li je Drina granica ili ne”, rekao je Vučić. Dodao je da postoji neka vrsta političke bolesti u kojoj oni svakoga dana moraju da govore o Beogradu, jer im je malo da govore o (predsedniku Republike Srpske) Miloradu Dodiku, jer su oni, kako je rekao, tobož mnogo veći od Dodika. “I svakoga dana moraju da pričaju nešto o Beogradu, da se više bave našim stvarima… To je nešto na što morate da se naviknete i to je cena uspeha koju morate da platite. Što vam je uspešnija ekonomija, sve što vam je snažnija vojska, s jedne strane nazivaće vas prevarantom, a sa druge strane će da vas nazivaju onim koji nekome nešto preti”, rekao je Vučić.

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obilazi jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Obilasku prisustvuju i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

Ovom prilikom biće predstavljeno više tipova letelica Ratnog vazduhoplovstva kao što su Casa 295, H 145, Mi 17, Lasta i G 4.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana