Vučić prisustvuje prikazu predatog neregistrovanog oružja i municije tanjug

Objavljeno: 14.05.2023. 10:13 Izmenjeno: 17.05.2023. 09:38

U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i pripadnika MUP Srbije, predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje  u Duvaništu, nedaleko od Smedereva prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. maja građani predali policijskim stanicama. Predsednik Vučić je potvrdio da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna […]

U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i pripadnika MUP Srbije, predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje  u Duvaništu, nedaleko od Smedereva prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. maja građani predali policijskim stanicama. Predsednik Vučić je potvrdio da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna biti omogućeno da bez posledica predaju svo neprijavljeno oružje, municiju i eksplozivne naprave, ali posle tog roka, prema rečima predsednika, biće primenjene represivne mere za držanje neprijavljenog oružja i municije.

Do jutros prikupljeno oko 13.500 komada naoružanja, ponosan sam na ovu akciju i rezultate, to je važno zbog veće sigurnosti naših građana.

Vučić je, nakon obilaska prikaza neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava u Duvaništu, nedaleko od Smedereva, naveo da je prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava oko 2.000, od čega oko 1.750 ručnih granata, bombi, zolja… „Ponosan sam na ovu akciju i rezultate i to je nešto što smo obećali građanima srbije, to je potrebno, važno zbog veće sigurnosti građana Srbije“, istakao je Vučić. Naveo je da je prikupljen veliki broj automatskih pušaka, uglavnom sa preklopnim kundakom, kao i snajperske puške i mitraljezi i drugo oružje, dodajući da je važno da takve stvari završe u rukama države, a ne da zavisi od toga hoće li neki pojedinac da ih zloupotrebi. „Nekada to moramo da uradimo sve i merama dejstvujemo snažno posle tragedija koje su nas pogodile, da bismo obezbedili sigurnost i bezbednost za naše ljude. Želeo bih da pohvalim rad uprava u Sremskoj Mitrovici, Šapcu i Novom Sadu, Beograd je takođe prikupio veliki broj cevi, ali i ove tri uprave su prikupile veliki broj oružja“, rekao je Vučić. Vučić je pozvao sve građane da do 8. juna predaju i nelegalno i legalno oružje i rekao da do tog perioda mogu bez sankcija da predaju nelegalno oružje, a da će posle tog datuma država da reaguje represivno i da će kazne biti ogromne. „Nikome se ne isplati da kod sebe drži nelegalno oružje. Vi to čak ne bacate, mi to dajemo u Zastavu Kragujevac da bismo dobili neke nove puške, oni koriste delove, razne stvari od toga da bi napravili novo oružje i time se naoružava naša policija, naša vojska, tako da znate da niste uništili nešto što je potrebno za odbranu zemlje, naprotiv doprineli ste odbrani zemlje, ali ste smanjili rizik za bezbednost i sigirnost naše dece“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Delimično oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 26°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana