Vučić priredio večeru za premijere Bugarske,Rumunije i Grčke Tanjug

Objavljeno: 08.12.2017. 21:19 Izmenjeno: 09.12.2017. 14:33

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, domaćin sastanka sa predsednicima vlada Bugarske, Rumunije i Grčke koji će sutra biti održan u Beogradu, dočekao je goste večeras u vili „Mir“.

 

Zajedno sa Vučićem, kolege premijere – Bojka Borisova, Mihaja Tudosea i Aleksisa Cipra- dočekala je i predsednica srpske Vlade Ana Brnabić.

Vučić je gostima podelio prigodne poklone a zatim i priredio večeru.

premijeri-zdravica

Sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije počeće sutra u 10 sati, a zatim će uslediti konferencija za novinare na kojoj će se obratiti Vučić i trojica premijera, najavila je Pres služba predsednika.

Prethodni sastanak održan je u Bugarskoj, u Varni, početkom oktobra, a teme razgovora bile su unapređenje saradnje u oblasti infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona.

Jedna od tema bila je i gasna interkonekcije Srbije i Bugarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada da je za Srbiju važna interkonekcijska veza sa Bugarskom i da je tu najveći deo priprema obavljen, kao i da očekuje realizaciju u što skorijem roku.

„Istovremeno, razgovarali smo o politici. Srbija se nalazi na evropskom putu i ja sam zahvalan i Bugarskoj, i Rumuniji, i Grčkoj na velikoj podršci koju nam pružaju na tom evropskom putu. Jedini sam ovde koji predstavlja zemlju koja nije članica EU. Mislim da zajedno možemo mnogo toga da uradimo bolje za naše građane, za životni standard da EU bude rasterećenija i da ima manje problema nego što ima danas“, rekao je Vučić nakon sastanka u Varni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana