Vučić: Predstavićemo 28. decembra plan za budućnost Tanjug

Objavljeno: 16.12.2019. 19:34 Izmenjeno: 17.12.2019. 10:53

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će 28. decembra sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima izložiti program „Srbija 2025“.

Posle otvaranja multimedijalne izložbe „Srbija 2019 – godina infrastrukture“, Vučić je novinarima rekao da će to biti plan za budućnost.

„Plan za budućnost kojim ćete se dodatno ponositi“, poručio je Vučić i naglasio da je vidljivo koliko je Srbija napredovala.

Zahvalio je svima koji su, uprkos svim hajkama i harangama, podržavali posvećenost u radu.

„Bez njih ne bismo mogli pola onoga da uradimo što smo danas uradili“, dodao je Vučić.

Najavio je da će za dva dana otvoriti deonicu auto-puta Obrenovac-Surčin, a 26. decembra novih 27 kilometara Ipsilon kraka Koridora 10 prema Kelebiji i mađarskoj granici.

Ukazao je i da radnici iz Kine, koji su angažovani na infrastrukturnim projektima u Srbiji, rade odlično i da su sagradili fantastičan most preko Save i Kolubare, koji će biti otvoren u sredu.

„Dođite prekosutra da obiđete taj veličanstveni most. To je preko vode sve vreme, preko Save i Kolubare, dve reke su premošćene“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara da li je kvalitet puteva koji rade Kinezi jednakog kvaliteta kao putevi koje rade Evropljani.

 

„Država se vodi na ozbiljan način“

Upitan da prokomentariše optužbe da je kriv za migrantsku krizu i da će naseliti Srbiju migrantima, Vučić je, ironično, odgovorio: „Jeste uticaj Srbije je ogroman na događaje u Avganistanu i Siriji. Mi smo velesila. Mi smo krivi za migrantsku krizu. Slušam već tri ili četiri godine te priče. Svake godine čim se pojavi reč migranti neki skoče i kažu – Vučić pravi parking zonu i hot spot za migrante“.

Ukazao je da, kada kaže primiće 50-oro dece, onda mu neki kažu „nećeš ovde“.

„Prestanite s tim. Država se vodi na ozbiljan način. Svi ksenofobi ovog sveta, koji žele da razore ugled Srbije u svetu, se pronađu tu da tobož nešto štite“, naglasio je on.

Vučić je rekao da je to bio slučaj i kada je građen auto-put do Čačka, podsećajući na slučaj hrast.

„Tada su rekli – ‘nemojte da radite bilo šta, imaćete problem s hrastom’. Otvaranjem tog auto-puta spasili smo 20 do 30 života“, konstatovao je on.

Vučić je kazao da je neko morao da preseče i radi i kada su govorili protiv „Beograda na vodi“.

„Neko mora da ima hrabrosti, strpljenja i trpeljivosti“, poručio je on.

 

„Neću nikome dozvoliti da sruši vojnu industriju“

Odgovarajući na novinarsko pitanje o pisanju nemačkog Špigla o podršci države navodnoj korupciji u vojnoj industriji, Vučić je rekao da je „umešanost države onolika koliko smo pomagali svakoj fabrici namenske industrije“.

„I tek ćemo pomagati, planiramo da dodatno oživimo našu namensku industriju. Posle svih udara koji su postojali i na fabriku u Lučanima, i na fabriku u Valjevu, kao da bi neko želeo da nam zatvori sve fabrike, da ne proizvodimo oružje“, ocenio je Vučić.

Dodao je da su u pitanju veliki interesi i da mnoge zemlje žele da sruše vojnu industriju Srbije.

„Ja ni bilo kome spolja, ni bilo kome iznutra, neću dozvoliti da sruši vojnu industriju Srbije. Neću dozvoliti zato što u njoj radi 11.000 ljudi, zato što je to temelj napretka naše armije, zato što je to temelj opstanka naše zemlje“, poručio je Vučić.

 

„Potrebna široka narodna koalicija“

Aleksandar Vučić je istakao da smatra da je potrebna široka, narodna koalicija ljudi koji vole zemlju, i da je, ako je nekome u njegovoj stranci stalo više do vlasti, onda mu to govori samo, u prilog tome da pravi takve vrste saveza.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da pojedini funkcioneri iz SNS-a smatraju da koalicioni partneri na listi SNS-a ne zaslužuju toliku podršku i da li će opet ići sa njima na izbore.

„Ja bih voleo kada bi uvek bilo samo kritike, a ne samo na račun nekog drugog iz naših redova. Zadovoljan sam saradnjom koju smo imali sa svima u našoj koaliciji“, rekao je on.

Vučić je kazao da je čuo da je neko rekao da PUPS ne zaslužuje onoliko koliko je dobio i da misli da je PUPS bio dobar i korektan partner i da će tako biti i u budućnosti.

Poručio je stranačkim kolegama da, ako neko misli drugačije, to može da iznese na Glavnom odgovoru SNS-a 29. decembra.

„Voleo bih da tako sučelimo argumente. Mi smo demokratska stranka i može svako da kaže šta hoće, a kada se dogovorimo onda nastupamo jedinstveni“, rekao je on.

 

„Verujem u institucije“

Vučić je rekao da njegovi politički protivnici sve što urade, objašnjavaju time da su protiv vlasti, te istakao da je, u slučaju predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, uveren da će nadležni organi utvrditi šta je istina.

Vučić je, upitan da prokomentariše Bastaćeve reči, povodom slucaja Lešnjak, „da mu je sve namešteno, jer je cepao plakate predsednika“, rekao da je Bastać poznat po tome što je čupao znakove, vadio kocke…

„Ja verujem u institucije Srbije i uveren sam da će nadležni organi to da pokažu“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana