Vučić predložio Miloša Vučevića za naslednika u SNS

Objavljeno: 27.05.2023. 13:05 Izmenjeno: 27.05.2023. 13:15

„Hvala vam za ovih 11 godina najponosniji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim“, rekao je Vučić koji je isprtaćen uz gromoglansi aplazu.

Predsednik Srpske napednke stranke (SNS) Aleksandar Vučić predložio je na vanrednoj skupštini stranke u Kragujevcu za svog naslednika Miloša Vučevića. Naglasio je da u trenutku kada se on nalazi na mestu na kome je bio i Tomislav Nikolić koji mu je predavao palicu stranke, da ne može da iskaže koliko je ponosan što je vodio najbolju stranku u zemlji. „Znam koliko volim stranku“, rekao je Vučić za Vučevića i naglasio da ga zna kao čoveka odanog SNS iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne nezavisne i prosperitetne Srbije, „Verujem da će uz našu podršku moći da da jos više“, rekao je on. „Hvala vam za ovih 11 godina najponosniji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim“, rekao je Vučić koji je isprtaćen uz gromoglansi aplazu.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj sednici Skupštine SNS u Kragujevcu da će u narednom periodu najveća muka koja predstoji biti teška sitaucija na Kosovu i Metohiji jer „Zapad hoće da prihvatimo novu realnost“. „Teška je situacija na KiM, albanski režim u Prištini provodi pravi teror protiv našeg naroda i neki se prave nevešti i naivni, a njihova je namera, govorim Zapadu, da tobož izađu sa šaopštenjem protiv njih i time nas tobož zadovolje, a da u stvari mi moramo da se pomirmo sa onim što se naziva nova realnost, nova stvarnost, a koja ne ide srpskom narodu u prilog i suprotna je svim potpisanim sporazumima i međunarodno javno pravnim aktima i normama“, rekao je Vučić. Istakao je da će otpor srpskog naroda biti sve snažniji i jači, nadam se mirnim i demokratskim sredstvima. „Ukoliko budu napadnuti, sasvim sam siguran da će se Srbi brantiti, a što se države tiče biće uz svoj narod, kao što će biti i SNS. Ne smemo da deozvoilimo proterivanje srpskog naroda nikada više“, poručio je Vučić.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da nema ništa važnije od podrške koju su juče na veličanstvenom skupu „Srbija nade“ pokazali građani Srbije i prema našoj ideji i onome u šta veruju. „Nažalost, SNS je danas garant pristojne i normalne zemlje, kažem nažalost, jer ne vidim druge političke faktore sa kojima moram da razgovaram i da se konsultujem kao predsednik i kao neko ko mora da brine o svim građanima. I na sinoćnjem veličanstvenom skupu koji je protekao bez incidenata ljudi su stajali po najgorem pljusku koji je bio, ne 15 minuta, već i tri sata i duzze, i pokazali poštovanje prema toj ideji i onome u što veruju, a ništa važnije nema od toga, to se prosto ne viđa, hvala što vam to nije bilo teško“, rekao je Vučić. Time ste, kako je naglasio, pokazali koliko volite i Srbiju i koliko vam je stalo do nje.

„Znam koliko voli stranku“, rekao je Vučić za Vučevića i naglasio da Vučevića zna kao čoveka odanog SNS, čoveka iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne nezavisne i prosperitetne Srbije. „Verujem da će uz našu podršku moći da da jos više“, rekao je Vučić. Naglasio je da danas kada se nalazi u poziciji u kojoj je bio i Tomislav Nikolić koji mu je predavao stranku u ruke ne može da iskaže koliko je ponosan što je vodio najbolju stranku u zemlji. „Hvala vam za ovih 11 godina najponosniji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim“, rekao je Vučić. Naglasio je da misli da je sada potreban nešto drugačij pristup objedinjavanja većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive Srbije, uspešne Srbije koja će birinutu o svojim građanima, za zemlju koja neće tražiti razloge za podele već ujedinjavanje i zajedništvo. Dodao je da to što stranku prepušta nasledniku ne znači da neće zajedno sa njima nastaviti da gradi i radi. „Od vas neću nigde da idem, vama se ponosim i ne mogu da kažem koliko sam ponosan što sam sve ove godine vodio najbolju stranku u zemlji. Ovo sinoć i ovo danas nikada neću zaboraviti“, rekao je Vučić praćen višeminutnim gromoglasnim aplauzom. Dodao je da će Vučević, konsultujući se sa svima, doneti odluku o rukovodstvu, predsedništvu …

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić poručio je , na vanrednoj sednici Skupštine SNS u Kragujevcu, da dok je živ neće napustiti SNS. Naveo je da su iz opozicije govorili da laže i obmanjuje kada je najavljivao da više neće biti predsednik SNS i da čezne da do smrti čuva svoju fotelju jer su mislili da je takav kakvi su oni i poručio da se to nikada neće dogoditi. „Ne, suviše volim SNS i ova stranka je, uz moju decu, moj život. Ovu stranku i vas nikada dok sam živ neću da napustim, kako god činili i šta god radili“, dodao je Vučić. Napomenuo je da samo misli da je potreban nešto drugačiji pristup objedinjavanja većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana