Vučić: Praznina iza Brane Crnčevića oseća se na svaki način Tanjug

Objavljeno: 14.04.2021. 12:18 Izmenjeno: 15.04.2021. 15:48

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, podsetio je da je na današnji dan, pre 10 godina, preminuo srpski književnik Brana Crnčević. Vučić ističe da se praznina u javnom, kulturnom i političkom životu nakon odlaska Brane Crnčevića, oseća na svaki način

„Pre 10 godina, tiho je otišao veliki čovek, naš saborac i prijatelj, jedan od osnivaca SNS, veliki Brana Crnčević. Majstor pisane reči, borac za bolju Srbiju, svedok epohe u kojem je naša zemlja prošla kroz ogromna iskušenja, neumorni branilac raseljenog srpskog naroda koji je okupljao i o kojem se brinuo kao predsednik Matice iseljenika“, naveo je Vučić na instagram profilu „avucic“, uz fotografiju sa Crnčevićem.

„Njegov jedinstveni izraz obojen satirom, ironijom, ponekad čak i cinizmom, na upečatljiv način je ukazivao svima nama gde grešimo, šta je to što ne vidimo, a pogotovo – šta je to što ne želimo da vidimo. Zato se danas posebno sećamo njegovih britkih reči, poput: “Teško je biti Srbin, ali kasno““, napisao je Vučić.

Kako kaže, Crnčević bi danas bio ponosan na sve što je SNS postigla, jer je stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratila dostojanstvo Srbiji, koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio.

To je i jedan od razloga zbog kojeg nekadašnja Ohridska ulica, danas nosi njegovo ime, dodao je on.

„A ja sam posebno ponosan zato što smo bili saborci, zato što sam imao čast da ga slušam i da od njega učim, da se sa njim posavetujem. I verujem da bi danas svim malodušnicima rekao: “Sklonite se, dolazi budućnost““, napisao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana