Vučić posetio institut SINTEF tanjug

Objavljeno: 29.11.2022. 14:37 Izmenjeno: 01.12.2022. 10:59

Predsednik Srbije nastavio je radnu posetu Norveškoj posetom Trondhajmu, koji je značajan univerzitetski i naučni centar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je u norveškom gadu Trondhajmu institut SINTEF. Vučić je naveo da u jednom od najuglednijih instituta na svetu u kojem se stvara budućnost, razmišlja o „viziji Srbije koja se brzim korakom približava najnovijim globalnim trendovima u oblasti visokih tehnologija“. „Završavam obilazak uveren da će naša zemlja, uz iskustva naših stručnjaka stečena u vrhunskim svetskim naučnim institucijama, biti među najboljima i u nauci i u tehnološkom razvoju“, napisao je Vučić na na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“. Predsednik Srbije nastavio je radnu posetu Norveškoj posetom Trondhajmu, koji je značajan univerzitetski i naučni centar.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je sa gradonačelnicom Trondhajma Ritom Otervik katedralu Nidaros u tom norveškom gradu. Vučić je zahvalio domaćinima i gradonačelnici Otervik na prilici da poseti tu katedralu. „Fasciniran sam ovim remek-delom gotske arhitekture, koje je ujedno i najsevernija srednjovekovna katedrala na svetu, ali i čuveno mesto hodočašća koje je odolelo vekovima, da bi danas ponovo zablistalo u punom sjaju, kao jedan od simbola ove ponosne države“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“. Predsednik Srbije nastavio je danas dvodnevnu radnu posetu Norveškoj posetom Trondhajmu, koji je značajan univerzitetski i naučni centar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana