Vučić u Doljevcu obišao rekonstruisanu biblioteku Tanjug

Objavljeno: 11.12.2021. 15:23 Izmenjeno: 13.12.2021. 20:50

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić u okviru posete Nišavskom okrugu obišao je rekonstruisanu javnu biblioteku u Doljevcu, za čiju rekonstrukciju je Ministarstvo kulture izdvojilo 24 miliona dinara, a lokalna samouprava 14 miliona.

foto Tanjug

Na zgradi biblioteke je urađen prvi sprat koji nije postojao ranije, podignut je krov, a urađena je i bioskopska sala.

Biblioteka je prvobitno izgrađena 1979. godine, a 2017. je počela njena rekonstrukcija koja je sada završena, a pre toga ništa nije urađeno, rekao je predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić.

U zgradi biblioteka je i muzička škola u Doljevcu za koju su, kako je rekao predsednik opštine, već interesovanje pokazalo 400 dece.

U biblioteci se nalazi 60.000 knjiga od kojih su neke veoma retke.

U planu je, kaže predsednik opštine, da se uradi još rasveta i bina, za šta je Ministarstvo kulture odobrilo 2,5 miliona dinara.

Ispred biblioteke predsednika Srbije Aleksandra Vučića su dočekali građani uprkos kiši i hladnom vremenu i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Meštani su preneli izveštaču Tanjuga da su došli da dočekaju predsednika Vučića kako bi mu iskazali podršku i zahvalili mu na svemu što je učinio za njihovu opštinu.

Predsednik  Vučić rekao je da je ponosan kako izgleda rekonstruisana biblioteka u Doljevcu u okviru koje se nalazi i muzička škola.

„Baš sam ponosan. Divna sala. Oni koji znaju kako je izgledala ranije, na šta je to ličilo, a bio sam u njoj kada smo održavali skupove dok smo bili u opoziji, to vide. Sada igleda kao u Beču, Hamburgu, Minhenu“, rekao je Vučić obilazeći dvoranu.

Ukazao je da takva mesta imaju smisla da se grade u Doljevcu, jer time ljudi dobijaju mesto za okupljanje.

Izrazio je zadovoljstvo što biblioteka u Doljevcu ima 60.000 naslova.

 

Vučić se upisao u knjigu utisaka biblioteke u Doljevcu

Na kraju današnje posete Doljevcu i obilaska potpuno renovirane javne biblioteke, u čijem sastavu je i koncertna i bioskopska sala, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se u knjigu utisaka.

„Ponosan i srećan što talentovana, a srpska deca imaju dobar prostor i najbolji ambijent za učenje, čitanje, ali i za koncerte i druženje.

Verujem u rad i pamet naše dece, verujem u budućnost Doljevca i naše Srbije“, napisao je predsednik Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana