Vučić: Objavio sam apsolutno tačne rezultate referenduma Tanjug

Objavljeno: 18.01.2022. 17:38 Izmenjeno: 20.01.2022. 10:46

Vučić kaže da će sačekati nekoliko dana i obratiti se javnosti povodom analize referenduma navodeći da je bio šokiran besmislenim optužbama koje se odnose na to što je on objavio rezultate.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su rezultati referenduma koje je objavio bili apsolutno tačni, u šta su građani mogli da se uvere.

On je to rekao novinarima u Ankari odgovarajući na pitanje povodom optužbi političkih protivnika da je preuzeo ulogu RIK-a, i da je pre njih objavio rezultate referenduma.

„Rezultati su bili tačni u nula jedan“, rekao je Vučić i naveo da SNS nije iznosila podatke na osnovu uzorka već prebrojanih glasova što im omogućava savremeni softver koji imaju kao i to što na svakom biračkom mestu imaju svoje ljude.

Zato su, kaže, mogli da izađu i predstave tačne rezultate po kojima se videlo da je razlika 404 hiljade glasova za „da“ u odnosu na „ne“.

On je napomenuo da je danas SNS mnogo sposobnija i stručnija da prikupi rezultate i pošteno ih saopšti naciji kao i to da u Beogradu nije bilo pobede na referendumu.

„Da li može RIK drugo da kaze? Da, ali bi morao da falsifikuje rezultate“, istakao je Vučić i naveo da će se videti iznenađenja narednih dana kako su ljudi pokušali da lažu oko krađe.

Na pitanje o tome da lider Dveri Boško Obradović tvrdi da je prema podacima kojen je Vučić izneo bilo 101 posto glasova i optužbi da zajedno sa Ðilasom krade, Vučić je primetio da je Obradović talentovan politicar i da veruje da nije dobro slusao ono što govori.

„Ja se ovim bavim i ovo malo ko piznaje bolje od mene. Onaj ko je gledao bi razumeo“, ukazao je Vučić, napominjući da kada su u pitanju optužbe Milice iz Zavetnika biće džentlmen.

Na pitanje d ali će se opozicija tako ponašati i 3. aprila,

Vučih je ocenio da će se ponašati mnogo gore, a da sada nisu ni znali zašta glasaju.

Navodi i da nije bilo lako napraviti dobru kamanju kada je u pitanju tema koja malo koga interesuje, i kada deo članova, kako je rekao, „hard kor“ naprednjaka ne trpi misljenje koje namećju stranci, ali da je prelomljeno u sredu uveče na stranu za „da“ posle njegovog gostovanjan na RTS.

Dodaje i da članovi SNS imaju pravo na svoj izbor unutar stranke, ali da kada Predsedništvo zauzme stav i dogovori se onda mora jedinstveno da se nastupa i da se sprovede zadatak i pobedi.

A neki su, kaže , i posle toga vodili kampanju za „ne“.

„Nema problema, nisam nikada izbacivao ljude iz stranke ali tačno je da nisam zadovoljan i da sam to rekao. Nisam vikao, bio sam tih. Rekao sam da se radujem što će za još cetiri, pet meseci pokazati kako će da vode stranku“, naveo je Vučih.

On je rekao i da će im pomoci, ali da odluke moraju da se postuju kada se donesu.

„Ali to su unutarstrancke stvari koje se neće rešavati cistkama vec civilizovano i demokratski“, naveo je Vučih.

On je dodao da će se i na izborima obratiti prvi sa rezultatima, jer je SNS organizovana stranka sa najboljim softverima.

Ponovio je da oni saopstavaju precizne, sabrane rezultate ne na osnovu uzorka već na osnovu više od 90 odsto prebrojanih glasova.

„To da sam sam, sa Ðilasom krao na referendumu, ne znam sta bih rekao. Na čast onima koji to govore“, zakljucio je.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana