Vučić: Nova avio linija do Mostara dodatno će povezati dva naroda i privrednike tanjug

Objavljeno: 15.04.2024. 17:13 Izmenjeno: 18.04.2024. 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na aerodormu u Mostaru, gde je započeo dvodnevnu radnu posetu BiH, da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica. „Veoma sam srećan zbog ovoga, jer je to od velikog značaja i za Mostar i Beograd, kao i […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na aerodormu u Mostaru, gde je započeo dvodnevnu radnu posetu BiH, da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica. „Veoma sam srećan zbog ovoga, jer je to od velikog značaja i za Mostar i Beograd, kao i za BiH i Srbiju i za povezivanje svih naših naroda. Običnom narodu da kažem da povratna karta Beograd – Mostar košta 104 evra“, rekao je Vučić. On je istakao da let traje 40 minuta, da avion ima 108 mesta, kao i da će Er Srbija leteti tri puta nedeljno. Verujemo da će doći trenutak kada će Er Srbija leteti i sedam puta nedeljno, dodao je Vučić. On je rekao da nema automobila sa kojim može od Beograda do Mostara da se potroši manje od 104 evra, kao i da će avionom građani moći da uštede puno vremena, više od 10 sati. Vučić je rekao da će nova linija povećati kontakte poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera iz Beograda u Mostaru i obrnuto. „Zadovoljan sam što ćemo prisustovati još jednom sajmu privrede u Mostaru“, rekao je Vučić i naglasio da je to izuzetno važan događaj. Čestitam našim prijateljima što tu tradiciju održavaju, poručio je Vučić.

Predsedavajuća Veća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je da otvaranje vazdušnih linija Beograd-Mostar i Mostar – Beograd ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za celu Bosnu i Hercegovinu. „Preko Beograda smo povezani sa više od 80% svetskih destinacija. Dok još linije nisu bile otvorene, informirasana sam kako je već u tom trenutku prodato više od 2.000 karata tih linija, što dosta govori o značaju ove linije“, rekla je Krišto na aerodromu u Mostaru gde je dočekala predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Krišto je izrazila dobrodošlicu srpskoj delegaciji, na čelu sa predsednikom Vučićem i podsetila da su predsednik Vučić i ona već pre tri meseca na Ekonomskom forumu u Davosu, razgovarali o tome kada bi službeno trebalo da bude otvorena linija Beograd-Mostar. „I evo danas smo tu, srećni smo svi zajedno da svedočimo otvaranju ove linije“, poručila je Krišto. Ona je istakla da ta linija ima turistički i poslovni segment i da je upravo zato otvaranje, vezano za otvaranje 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru. Krišto je zahvalila svima koji su omogućili da dođe do otvaranja te avio-linije, značajne za odnose između dve zemlje, ali i za regiju Mostara i cele BiH. „Nakon ovog današnjeg susreta mi imamo naše zajedničke sastanke naših radnih timova i razgovaraćemo i na brojne druge teme koje se tiču kako bilateralnih odnosa između BiH i Srbije, tako i one koji su od interesa za našu celu regiju. Na kraju želim da se zahvalim još jednom i uz zadovoljstvo što imam priliku kao predsedavajuća Veća ministara ugostiti lidere iz cele regije na jednom vrlo značajnom događaju i za Mostar i za BiH“, poručila je Krišto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, posle dolaska u Mostar prvim letom Er Srbije iz Beograda, da veruje da će i sa porodicom lično da koristi novu liniju koja je uspostavljena danas posle 33 godine i da su Beograd i Mostar napravili dobar posao njenim uspostavljanjem. Dodao je da se raduje i predstojećim sastanicima u Mostaru. „Mnogo toga bih želeo da vidim, mnogo toga novog da saznam i da naučim i uveren sam da ste napravili dobar posao. Hvala danas na divnom dočeku i mi ćemo to da uzvratimo. Radujem se suretima sa drugim našim partnerima i sa premijerom (Andrej) Plenkovićem. Mene čeka i naš najvažniji partner u prethodnim godinama Miroslav Lajčak. Mogu da mislim kako se on meni raduje, ma koliko i ja njemu. To vam na isto dođe. Ono što sam ja u stanju da kažem, to drugi nisu i neće. Govorim ono što mislim, i znam da on to isto misli. Mi se jedan drugom osmehnemo. Šta mislimo u sebi druga je stvar“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare na mostarskom aerodromu. On je rekao da večeras ide na Radobolje i ocenio da će to biti dobro veče. „Sutra ću ako bude pristojno vreme da odem do Bileće, tamo su imali nekih problema, da pomognemo narodu. Onda se vraćam ovde na Sajam privrede u Mostaru. Hvala svima na dočeku“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 16°C

-

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana