Vučić: Nije realno da Nemačka povuče priznanje tzv. Kosova tanjug

Objavljeno: 05.03.2023. 10:54 Izmenjeno: 05.03.2023. 12:25

„Sad vi slušate te ljude koji vam sole pamet i drže predavanja pozivajući se na argumente koje smo mi stvorili, napravili i sproveli u delo i vi stanete i pitate se ko je ovde lud, o čemu se ovde radi“, prokomentarisao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da nije realno da Nemačka povuče priznanje tzv. Kosova i ocenio da će se Srbija svakako suočavati sa ne lakim pritiscima. Na pitanje novinara da prokomentariše zahtev poslanika Alternative za Nemačku u Bundestagu koji traže od Berlina da povuče priznanje tzv. Kosova, Vučić je kazao da to nije realno, jer politiku vodi vlada Olafa Šolca, ali je za njega, kaže, važno da postoje mnogi racionalni stavovi u Evropi. „Ali mi ćemo se svakako suočavati sa ne lakim pritiscima, ali i po tom pitanju je bilo bezbroj neistina i laži prethodnih dana, jer mnogi su bili strašno nervozni, ljuti, nadajući se da ću ja nešto da potpišem i nadajući se da će moći da kažu da je Srbija izgubila, jer oni nikada nisu bili ni zabrinuti za Srbiju već su zabrinuti za svoje fotelje i mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase za koju nisu zaslužni“, rekao je Vučić novinarima u Dohi. Kako kaže, najbolje mu je kada mu govore o tome da je danas situacija drugačija i da je 27 zemalja povuklo priznanje tzv. Kosova, a u njihovo vreme nijedna zemlja to nije učinila. „Sad vi slušate te ljude koji vam sole pamet i drže predavanja pozivajući se na argumente koje smo mi stvorili, napravili i sproveli u delo i vi stanete i pitate se ko je ovde lud, o čemu se ovde radi“, prokomentarisao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je , tokom posete Kataru, gde učestvuje na konferenciji u organizaciji UN, važne susrete sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je, kako je naveo, razgovarao o mnogim bitnim temama. „Izuzetno važan sastanak imao sam sa predsednikom Maldiva Ibrahimom Mohamedom Solihom, kojeg sam detaljnije upoznao sa situacijom u regionu Zapadnog Balkana“, naveo je Vučić na Instagramu. Predsednik Srbije saopštio je da se sa predsednikom Maldiva saglasio da su „očuvanje mira i stabilnosti, kao i poštovanje međunarodnog prava, jedini pravi put za rešavanje svih izazova i otvorenih pitanja“. „Govorili smo i o ekonomskoj saradnji za koju itekako ima prostora, a dogovorili smo i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou“, naveo je Vučić. On je napisao i da je imao „više nego srdačan susret sa prijateljem Mahmudom Abasom, predsednikom Države Palestine“, sa kojim je govorio o „aktuelnim globalnim kretanjima i pitanjima od interesa za naše zemlje“. „S posebnim zadovoljstvom pozdravio sam predsednicu Vlade Narodne Republike Bangladeš, šeiku Hasinu Vazed, izuzetno hrabru ženu koja se na svim forumima energično bori za boljitak svoje zemlje. Pozvao sam uvaženu sagovornicu da poseti Srbiju, kako bismo mogli da nastavimo dobre razgovore o potencijalima za saradnju“, naveo je Vučić. On je naveo da je „prisustvo na ovoj konferenciji od ogromnog značaja za Srbiju, ne samo zbog tema o kojima se ovde govori, već i zbog važnih susreta sa predstavnicima brojnih zemalja“, sa kojima je razgovarao o „mnogim bitnim temama“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana