Vučić na otvaranju radova na Fruškogorskom koridoru Studio B

Objavljeno: 30.04.2021. 18:15 Izmenjeno: 03.05.2021. 08:39

Koridor će izmestiti teški saobraćaj sa atraktivnih i zaštićenih lokacija, ubrzati razvoj industrijskih zona duž njegove trase i približiti Novi Sad Beogradu i aerodromu Nikola Tesla

Prvi maj, Međunarodni praznik rada, ove  godine stanovnici Južne Bačke, Srema, Mačve i Rađevine pamtiće po početku radova na jednom od najvećih projekta u istoriji tog dela zemlje – Fruškogorskom koridoru. Radove će otvoriti predsednik Vučić, koji je na potpisivanju ugovora sa izvođačem, kineskom kompanijom Si-Er-Bi-Si, 6. oktobra ove godine, istakao značaj projekta koji će biti završen najkasnije polovinom marta 2024.

Od potpisivanja Ugovora sa kineskim partnerima kojima je povereno projektovanje i izgradnja brze saobraćajnice prošlo je sedam meseci, završene su sve neophodne pripreme i za manje od tri godine biće završena, kako je 6. oktobra istakao predsednik Vučić, važna saobraćajnica sa četiri trake koja će povezati Novi Sad, Irig i Rumu i spojiti auto-puteve koji vode ka Subotici i Šidu, odnosno Mađarskoj, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Pripreme za ovaj projekat počele su još krajem 2013. godine, rešeni su svi papirološki i ostali problemi, građevinska dozvola je u rukama neimara i ovaj 1. maj je za ovu regiju, pa i šire, veliki dan, ističe predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović. Mnogi će imati koristi od jednog od najvećih projekata u istoriji ovih krajeva, projekta koji će unaprediti budućnost. Najveća dobit za sve je, kaže, izmeštanje teretnog saobraćaja i bolja umreženost sa važnim saobraćajnicama na sve četiri strane sveta.

Koridor će približiti Novi Sad Beogradu i aerodromu Nikola Tesla za dvadeset kilometara, što će dodatno motivisati poslovni svet i ubrzati razvoj dveju velikih industrijskih zona u okolini Rume, do kojih će se, poručuje pokrajinski premijer, stizati brzo, jer na toj deonici, za razliku od sadašnje, neće biti semafora.

Ovo je fantastičan dan ne samo za Novi Sad, poručuje gradonačelnik Miloš Vučević. Radove na jednom od najvažnijih delova ove saobraćajnice, počinjemo na jednoj od dve najteže deonice – probijanju tunela sa novosadske strane, najdužoj tunelskoj cevi u Srbiji. Druga po težini i zahtevnosti je, kaže, novi most na kojem radovi počinju na jesen.

Osim na lokalnom, pokrajinskom i republičkom planu, Fruškogorski koridor  važan je i za povezivanje u regionu kako sa postojećim velikim saobraćajnicama tako i sa onima koje se grade ili će biti izgrađene prema Mađarskoj, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana