Vučić: Energija radnika menja Srbiju Tanjug

Objavljeno: 10.06.2016. 11:02 Izmenjeno: 11.06.2016. 14:02

Energija radnika, to je ono što menja Srbiju, da bismo deci mogli da ostavimo drugačiju zemlju i šanse za mnogo bolji život, najupečatljiviji je utisak mandatara Aleksandra Vučića nakon otvaranja nove faze fabrike „Continental“ u Subotici.

„Moj najveći utisak je ono što sam video u razgovoru sa radnicima, iako ne rade lak posao, već ceo dan stoje, oni su zadovoljni, ne kukaju, očekuju da postignu još bolje rezultate“, rekao je Vučić. On je naveo da će novi pogon u Continentalu, osim što će proizvoditi više, raditi i složenije stvari, čime se pravi korak dalje u proizvodnji.

Vučić je pozvao investitore da i dalje ulažu jer u Subotici još ima prostora za to, a zamolio i da proizvodnju prošire i na Kikindu. Kao posebno značajno, Vučić je istakao da se u toj fabrici 14 učenika prolazi dualni trening i oni će, kako je primetio, sa 16 godina znati šta je posao. „Pozivu na takvu vrstu angažmana za sad su se odazvale samo austrijske, nemačke i švajcarske kompanije, naše još ne planiraju toliko unapred za budućnost“, rekao je Vučić.

Novi pogon u toj fabrici trebalo bi da bude izgrađen do kraja godine i po planu tu bi posao trebalo da dobije više od 500 ljudi. „Ponosan sam na sve zaposlene i srećan što će u fabrici da radi još 500 radnika, među kojima će biti i ljudi u proizvodnji, ali i stručnjaci i radnici koji se bave dizajnom“, naveo je Vučić.

Taj pogon će biti 1,5 puta veći od postojećeg, a vrednost investicije je 17 miliona evra. Fabrika „Continental“ se bavi proizvodnjom delova za auto-industriju, odnosno cevi i cevnih sistema za auto industriju.

 

Konačni cilj političkih mešetara je moje rušenje

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegovo rušenje zapravo konačni cilj „političkih mešetara“ koji traže odgovornost Siniše Malog za Savamalu.  „To što vi tražite samo nečiju glavu, što sam u šali rekao da bi neko da strelja Sinišu Malog, to je bila pogrešna metafora, mnogi bi to da rade ne Siniši Malom, nego meni. To je konačan cilj tih političkih mešetara i prevaranata“, rekao je Vučić novinarima u Subotici. On im je poručio da sa tim nema problem jer narod vidi ko radi i ko se bori za budućnost Srbije. „Tucite mene, nemojte da pričate da vas interesuje Siniša Mali, jer vas ne interesuje, nego Aleksandar Vučić. Umirem od smeha i sreće kad vidim ko sve pokušava da me ruši, kakav skup neradnika. Ti da me pobede – taj film nećete da gledate nikada“, rekao je on.

Vučić je dodao da nije bio obavešten o akciji, da je izvedeno nešto loše i da je država priznala odgovornost za taj događaj, ali da to javnosti nikad neće biti dovoljno.

„Slučajno nisam znao za tu akciju, da sam znao, rekao bih im da uzmu bagere i da ruše u toku dana i da daju meni jedan bager da sednem u njega, da to ruglo kriminalno sklonim. Nisu me pitali, nisu ni reč rekli, izveli su ono sto je loše, za to snosimo odgovonro, ali nije vam dovoljno“, rekao je Vučić.

On je naveo da ničija ostavka neće biti dovoljna, jer će uvek naći nešto drugo, nečiju grešku, kako bi ga napali.

Tako je, kaže, Bata Gašić oteran sa mesta ministra odbrane, iako je bio najbolji na toj poziciji, zbog jedne rečenice, dok niko ne reaguje kad bivši predsednik vlade Vojvodine psuje u parlamentu.

Vučić je, takođe, rekao da nikada nijedna televizija nije tražila odgovornost za „plavi most“, rušenje dinamitom u Šilerovoj ulici…

On je ocenio da je Savamala zapravo političko-medijska akcija, a ne stvarni problem.

„Sačekaćemo da vidimo šta će da kažu nadležni organi, a da li će neko da ima lični čin to je njegova stvar, i to me ne zanima“, rekao je Vučić upitan da li će Mali podneti ostavku.

Vučić je rekao da je njemu savest čista, za razliku od onih koji moraju da nameću teme koje nisu teme, jer im se ne sviđa što, na primer, ne mogu da kažu da u Srbiji nema privrednog rasta.

„Niti je ko ubijen, niti je ko povređen, niti je ko vezivan, kako su lagali na različite načine“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je siguran da za građane ima hiljade važnijih tema svakog dana.

„Za razliku o onih koji su ubijali pod fantomkama, mi smo taj problem rešili i kao država priznali odgovornost, to pojazuje koliko je Srbija modernija, pristojnija….“, rekao je Vučić i dodao da niko nije pokrenuo pitanje rušenja objekata ispod „plavog mosta“, kao ni rušenje dinamitom u Šilerovoj ulici.

Preboleo sam što SAD i EU plaćaju one koji izmišljaju

Kandidat za predsednika vlade Srbije poručio je da nema nikakav nesporazum sa SAD i EU, navodeći da je odavno preboleo u političkom smislu činjenicu da daju novac onima koji će da izmišljaju priče poput Zapadne Tamnave, te dodao da to sada doživljava kao devizni priliv.

„Nemam nikakav nesporazum i ne pada mi na pamet da se mešam u pisanje novina, jer da to uradim rekli bi da vršim cenzuru, kao što mi ne pada na pamet da vama govorim šta ćete da pitate i objavljujete, već za razliku od drugih novinara koji ne smeju da pitaju ništa one koje vi podržavate, već zovu obezbeđenje da ih biju, vi možete da postavljate koliko god hoćete pitanja, tako da neću da se mešam u ono što novine pišu“, odgovorio je Vučić novinarima koji su želeli da prokomentarise pisanje medija o tome kako SAD i EU finansiraju ekstremiste da bi pravili haos u Srbiji.

Vučić je rekao da ima dobre odnose sa ljudima iz SAD i EU, a kritikovao je izjavu lidera SRS Vojislava Šsešelja o ambasadoru SAD Kajlu Skatu, navodeći da to ne može da bude dozvoljeno ni njemu, niti bilo kome drugom.

„A da li sam srećan što daju pare onima koji će da izmišljaju priče o Zapadnoj Tamnavi, nisam srećan, ali sam to preboleo u potiličkom smislu pre tri godine, sada to doživljavam kao devizni priliv, pa se readujem tome što ćemo više para u bužetu da imamo, jer znam da će kada dobiju pare da ih troše u Ušću i Delta sitiju“, rekao je Vučić.

 

Vlada u prvoj trećini zakonskog roka

Kandidat za predsednika vlade Srbije izjavio je da nije siguran da će nova vlada biti formirana pre dolaska predsednika Kine u Beograd, a upitan za konsultacije unutar koalcije i SNS o budućoj vladi rekao da precizno zna šta svi misle i žele.

Međutim, kako je rekao, formiranje vlade nije fontana želja, već ozbiljan posao, a vlada mora da radi kao tim i donese rezultate, poput današnjeg u Subotici – gde je položen kamen temeljac za novi pogon fabrike „Continental“.

„Neke neodložne stvari postoje koje morate da uradite, imamo velike pripreme za dolazak predsednika Kine, to je poseta od veoma velikog značaja za nas, nisam siguran da ćemo stići do tada da formiramo vladu“, rekao je Vučić, dodajući da ne bi bilo dobro da se uđe u taj proces i da se završava u vreme posete gosta iz Kine.

Poručuje da će vlada biti formirana u prvoj trećini zakonskog roka.

„Stićiću da obavim konsultacije sa koalicionim partnerima i unutar stranke, ali danas precizno znam šta svi misle i žsele. Formiranje vlade nije ispunjavanje fonatane želja, već ozbiljan posao, vlada mora da radi kao tim i da donese ovakve rezultate. Na moju žalost, čini mi se da ti rezultati nikoga ne interesuju osim građana“, rekao je Vučić.

Primećuje da deo javnosti ne zanimaju ti dobri rezultati, pa se rukovode praksom da pošto su rezultati dobri treba da se nađe prilika da obesmisle te rezutlate.

„Naš posao je da Srbija ide napred, a kako će to da neko doživljava nije naš posao“, rekao je Vučić.

Konsultacije sa onima sa kojima mislim da sarađujem

Aleksandar Vučić najavio je da će sledeće sedmice nastaviti konsultacije o formiranje nove vlade i da će na njih zvati samo one sa kojima misli da sarađuje i da se dogovori.

To, kako je rekao novinarima u Subotici, neće biti pod „okom kamere“.

Upitan za kada planira drugi krug pregovora o vladi, Vučić kaže da će da ih obavi sledeće nedelje, ali ne pod okom kamere.

„Ovo sam uradio (ovonedeljne konsultacije), jer mislim da je ta vrsta pristojnosti i odgovornosti nešto novo u Srbiji, ali neću nijednu reč da kazem. Želim da pozovem one sa kojima mislim da sarađujem i da se dogovorim ako je moguće“, rekao je Vučić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana