Vučić: Izvanredna koordinacija i obučenost naših snaga tanjug

Objavljeno: 28.08.2022. 12:47 Izmenjeno: 29.08.2022. 10:59

Čestitam i veliko hvala za trud, hrabrost i ljubav prema otadžbini. Živela Srbija!“, objavio je predsednik na instagram nalogu budućnostsrbije.av.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je zajednička vežba VS i MUP-a „Severac 2022“ na poligonu „Pasuljanske livade“, kojoj je prisustvovao, pokazala izvanrednu koordinaciju, pripremljenost i obučest naših snaga bezbednosti.

„Sa našim vojnicima i pripadnicima jedinice Žandarmerije na zajednickoj vežbi „Severac 2022″. Izvanredna koordinacija, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti. Čestitam i veliko hvala za trud, hrabrost i ljubav prema otadžbini. Živela Srbija!“, objavio je predsednik na instagram nalogu budućnostsrbije.av.

Vučić je zajedno sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao zdruzenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem snaga VS i MUP-a.

Na zdruzenoj vezbi VS i MUP 2 500 pripadnika i 100 sredstava

Na poligonu „Pasuljanske livade“ je održana Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem „Severac 2022“ snaga Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kojoj je prisustvovao predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Vežbi su prisustvovali i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

„Izvanredna koordinacija, pripremljenost i obučenost naših snaga bezbednosti. Čestitam i veliko hvala za trud, hrabrost i ljubav prema otadžbini. Živela Srbija!“, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu po završetku vežbe.

Združena taktička vežba predstavlja završni deo intenzivnih vežbovnih aktivnosti koje su izvedene tokom ove nedelje na Pasuljanskim livadama i na kojima je učestvovalo više od 2.500 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a i oko 100 sredstava borbene tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije i MUP-a.

Na vežbi je prikazano dejstvo ojačane taktičke grupe u izvođenju operacija, kao i sadejstvo i saradnja različitih sastava Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i specijalnih snaga Vojske Srbije i policije angažovanih na istom zadatku, dok su bili angažovani helikopteri Mi-35, Mi-17 i H-145, artiljerijsko-raketni sistem PVO „Pancir S1“, borbena oklopna vozila „lazar 3“ i „miloš“, zatim tenkovi M-84, borbena vozila pešadije M-80A, oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS, vojnopolicijska borbena vozila VPB M86.

Borbene mogućnosti predstavili su i samohodne haubice 155mm „Nora B-52“ i 122mm „gvozdika“, artiljerijsko raketni sistemi „PASARS“, kao i bespilotne letelice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana