Vučić :Izgubio sam poverenje u Prištinu Studio B

Objavljeno: 23.01.2017. 19:26 Izmenjeno: 24.01.2017. 11:42

Premijer Vučić kaže da, ma koliko bilo teško, nikada ne odustaje od razgovora. Od ove runde pregovora u Briselu, ističe, ne očekuje mnogo, jer su prištinski pregovarači prokockali njegovo poverenje.

Umesto uobičajenih razgovora o pojedinačnim konkretnim pitanjima, zvaničnici u Briselu najavljuju razgovore u širem kontekstu.

Razvoj događaja poslednjih dana nameće potrebu za intenziviranjem dijaloga i traži veću posvećenost i Angažovanje obeju strana.  Zato je važno da u Brisel dolaze delegacije na najvišem nivou, poručila je portparolka evropske komisije Maja Kocijančić.

Spuštanje tenzije i stvaranje uslova za nastavak primene dogovorenog, osnovni je cilj ove runde, ali i preduslov za napredak u normalizaciji odnosa.

Premijer Vučić kaže da, ma koliko bilo teško, nikada ne odustaje od razgovora. Od ove runde, ističe, ne očekuje mnogo jer su prištinski pregovarači  prokockali njegovo poverenje.

Ne možete jedan dan da razgovarate, a sutra šaljete tenkove, rekao je Vučić i izrazio nadu da će zvaničnici u Briselu u vezi s tim Prištini poslati jasnu poruku.

Milan Lađević, glavni i odgovorni urednik Srpskog Telegrafa, smatra da Priština provociranjem sukoba troši vreme predviđeno za primenu postignutih dogovora, prvenstveno onog o formiranju Zajednice srpskih opština. Istovremeno, Albanci su svesni da gube podršku uticajnih prijatelja, a imaju i unutrašnje probleme, pa u Brisel dolaze u podređenom položaju, kaže Lađević.

Razgovori u Briselu, počeće u utorak na kraju radnog dana. Delegacije Beograda i Prištine prvo će imati odvojene sastanke sa šeficom diplomatije Evropske unije Federikom Mogerini, a onda će razgovore nastaviti na zajedničkoj večeri.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana