Vučić: Dvostruki standardi i licemerje po pitanju KiM, Srbija je priznata u UN tanjug

Objavljeno: 06.10.2023. 09:48 Izmenjeno: 06.10.2023. 09:49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Granadi, povodom najave predsednice tzv. Kosova Vljose Osmani da će se založiti na samitu da se našoj zemlji uvedu sankcije, da je reč o dvostrukim standardima i licemerju, jer se upravo razara teritorijalni integritet Srbije koja je priznata u UN. Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da […]

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Granadi, povodom najave predsednice tzv. Kosova Vljose Osmani da će se založiti na samitu da se našoj zemlji uvedu sankcije, da je reč o dvostrukim standardima i licemerju, jer se upravo razara teritorijalni integritet Srbije koja je priznata u UN. Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Osmani, koja je po dolasku u Granadu Srbiju nazvala agresorom i da će se založiti da se našoj zemlji uvedu sankcijem, kao i da prokomentariše to što je nemački ambasador u Prištini rekao da je ono što se dogodilo 24. septembra napad na teritorijalni integritet tz. Kosova. „Ovo drugo mi je interesantnije, da su bilo šta drugo smislili… Ali, kada kažu napadate teritorijalni integritet nečiji ko nije deo UN, a razarate teritorijalni integritet zemlje koja je priznata Poveljom UN i sa i dalje važećom Rezolucijom 1244 – to je licemerno. Da je neko važan, rekao bih – još je licemernije da govorite o agresoru, koji u stvari ne uspeva čak ni da zaštiti svoju zemlju ni njene granice koje su proklamovane Poveljom i Rezolucijom UN“, naglasio je Vučić. Tako da to vam govori o dvostrukim standardima i dvostrukim aršinima koji se primenjuju prema Srbiji, ali na to smo već navikli, to nije od juče, istakao je predsednik Srbije. Poručio je da je naše da razgoramo sa svima i da se trudimo da objasnimo poziciju naše zemlje, što ćemo i nastaviti da radimo. Za razliku od njih mi se ne trudimo da li će nešto loše da se dogodi Prištini ili nekom drugom i nikada se nismo zalagali za sankcije, već da Srbi imaju normalan život na KiM, kao i da imamo što više stranih investicija, istakao je Vučić. „Šta, imaću manje političkih susreta? To su priče za malu decu, očigledno da postoji neki veći problme ili da se to čini za nečije tuđe interese“, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Granadi sa predstavnicima Prištine nije ni razgovarao, kao i da oni ni ne žele da razgovaraju. „Da li je bilo napretka? Nisam sa Prišitnom ni razgovarao niti oni hoće da razgovaraju, tako da ne znam o kakvom napretku govorite“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara da li je danas bilo nekog napretka. Istakao je da je pokušao da objasni evropskim predstavnicima poziciju Srbije, da je to njegov posao i da će to nastaviti da radi. „Nije uvek lako, niti prijatno. Videite kako su neki od vaših prijatelja uplašeni zbog pritiska sa kojima se suočavaju, ali šta da radim, morate svom snagom da se borite za svoju zemlju i nadam se da ćemo uspeti, ali ne obećavam ništa“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana