Vučić: Besplatan sir samo u mišolovci… Tanjug, Studio B

Objavljeno: 25.02.2018. 13:03 Izmenjeno: 26.02.2018. 12:37

Lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio da će se građani 4. marta naći pred jasnim izborom između razvojnih programa, projekata i stabilnog rasta i mržnje i demagoških obećanja bez pokrića.

„Mislim da je izbor jasan, ne može jasniji da bude“, rekao je Vučić i dodao:

„Besplatan sir postoji samo u mišolovci“.

To da će sve biti besplatno, kako obećavaju njegovi politički protivnici, obična je demagogija, jer, na kraju, rekao je, neko sve to mora da plati.

Zato mi sada plaćamo i vraćamo ono što su nas takvi, pre nas, zadužili, primetio je Vučić u Kaluđerici, na mitingu liste „Alkesandar Vučić – Zato što volimo Beograd“.

„Što sad obećavaš besplatne vrtiće? Što to nisi uradio kad si bio na vlasti, nego je bilo 9.600 mesečno, pa sad mi moramo da vraćamo 4.000 roditeljima. I za to si zadužio i Beograd i sve garđane Beograda“, primetio je Vučić.

On je zapitao gde to ima u svetu: „Sve besplatno…ima li to igde u svetu?“.

Pozvao je građane da stoga glasaju po savesti, ali racionalno, da znaju, kako kaže, za šta glasaju.

„Ovo nije pitanje političkih partija, već pitanje budućnosti“, poručio je lider SNS.

Istakao je da će i dalje, kao i do sada, činite svi da zemlja napreduje, a da građani ne budu poniženi, nigde, ni u jednoj situaciji.

„Želim da se ponosite Beogradom i da se ponosite Kaluđericom“, rekao je.

Objasnio je da nema vremena za predizborne mitinge, jer ima niz zakazanih, važnih spoljnopolitičkih sastanaka, ali mu je, istakao je, Kaluđerica važnija od Brisela.

Poručio je da je to što smo uspeli da sačuvamo dostojanstvo zemlje pre svega zasluga građana, jer su ga podržavali i bili strpljivi u teškim reformama.

„Neću da klecim ni pred kim, jer ja predstavljam i vas iz Kaluđerice, i ljude iz Pirota, Kraljeva…“, rekao je Vučić.

Pozvao je građane da izađu na izbore 4. marta, uz poruku:

„Samo neka oni prete, vi se osmehnite, olovku u ruke i, znate za koga ćete, neću ja da kažem koga da zaokružite…“, rekao je Vučić i dodao:

„Zato samo mirno kad izađete na izbore, i pomislite na ono “nećeš da glasaš za listu broj hjedan…“. E, ti ćeš da mi jažeš za koga neću da glasam“, rekao je, aludirajući na predizborni spot liste čiji je kandidat za gradonačelnika Dragan Ðilas.

Ako lista koja nosi njegovo ime izgubi, priznaće, kaže, poraz, jer za časne ljude to nije problem.

Poraz je problem onima kojima je u mislima samo kasa.

„Za ove koji bi da se dočepaju gradske kase uvek je tesko da priznaju poraz, ali samo jos malo, izađite na taj festival demokratije, glasajte za planove, programe, projekte ili za mržnju koju oni nude. Mislim da je izbor jasan, ne može jasniji da bude“, poručio je Vučić.

 

Ravnomeran razvoj i šajkača za Merkelovu

Predizborni miting SNS održan je u Kaluđerici, a nosilac liste „Zato što volimo Beograd – Aleksandar Vučić“ direktor Dečije klinike Tiršova Zoran Radojičić rekao je da je tim SNS za izbore u Beogradu najbolji tim koji će Beograd staviti na listu svetskih metropola.

Kako kaže, mnogo problema u Beogradu je rešeno, urađeni su Trg Slavija, Muzej savremene umetnosti, otvorena fabrika u Lazarevcu…

„Imamo tim koji će uraditi još, projekti metroa i Tiršova 2, novi putevi. Za metro je obezbeđen novac i gradnja kreće 2020. godine, Tiršova 2 biće gotova u naredne četiri godine“, rekao je Radojičić.

Dodaje, da je cilj da se svih 17 opština ravnomerno razvija, te da je to moguće ostvariti samo u razgovoru sa građanima.

„Da zajedno pišem nove stranice u istoriji Beograda, zato što volimo Beograd“, naveo je Radojičić.

Novinar Živorad Nikolić rekao je da je moto tima za Beograd da zajedno sa građanima rade na rešavanju problema.

On je kazao da je u svojoj zgradi bio prvi predsednik stanara i da ta zgrada zahvaljujuci saradnji svih stanara i posle 30 godina izgleda isto, te dodao da je to primer kako treba voditi računa o Beogradu.

„Najvažnije je da verujete u ono što radimo, da nas kontrolišete i pomažete da što brže i bolje rešavamo probleme“, rekao je Nikolić i istakao da, zahvaljujući SNS, Beograd „sve više beo grad, sa novim fasadama, putevima, zgradama“.

On je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonio leptir mašnu u bojama „Žikine šarenice“, kao i „žensku“ šajkaču i čarape u bojama srpske zastave za nemačku kancelarku Angelu Merkel sa kojom će se Vučić sastati.

„Sviđa mi se društvo sa kojim sam, verujem im i radićemo, zajedno sa vama, na napretku Beograda“, zaključio je Nikolić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana