Vračar: Paketi za decu bez roditeljskog staranja u Centru “ Dragutin Filipovic Jusa,, Studio B

Objavljeno: 07.06.2021. 18:55 Izmenjeno: 07.06.2021. 18:58

Predsednik i zamenik predsednika opštine Vračar Milan Nedeljković i Dejan Ribać posetili su Dom za decu bez roditeljskog staranja ,,Dragutin Filipović Jusa” i uručili vrednu donaciju patika štićenicima

Sa osmehom na licu, radoznalih pogleda, prikrivene radosti i znatiželje… tako su malisani iz prihvatnog doma za decu bez roditeljskog staranja na Vračaru ,, Dragutin Filipovic Jusa,,  dočekali celnike opštine Vračar. Vrednu donaciju patika za sve koji trenutno borave u domu, ali i za one koji ce doći, uručio je predsednik opštine Milan Nedeljkovic. Otvarale su se nestrpljivo kutije, isprobavali modeli, birale boje i na kraju svako je dobio svoj par patika kako bi spremno docekao leto. Nedeljkovic je naveo da je zadovoljan sto Opstina Vracar ima priliku da ponovo obraduje malisane i porucio da deca I posveceno osoblje doma uvek mogu da racunaju na pomoc I podrsku opstine .

Direktor Centra za zastitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić istakao je zadovoljstvo zbog visedecenijske saradnje sa Opstinom Vracar.

U Domu za nezbrinutu decu  ,, Dragutin Filipovic Jusa,, na Vracaru smestena  su deca bez roditeljskog staranja  I mališani kojima je potrebna podrska . U domu ima mesta za 24-oro dece od 3 do 7 godina, ali I za decu sa smetnjama u razvoju.  Kao  socijalna ustanova Dom ispunjava najveci broj dnevnih porodicnih funkcija za decu tog uzrasta : negu, stimulaciju razvoja, sticanje navika, igru,  ukljucivanje u predskolske ustanove i pripremu za skolu.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana