VOZAČI, POSEBAN OPREZ U ZONAMA ŠKOLA – PAZITE NA ĐAKE! studio b

Objavljeno: 20.01.2023. 12:57 Izmenjeno: 20.01.2023. 12:57

Svim đacima želimo srećan početak drugog polugodišta, a svim vozačima punu pažnju u saobraćaju i bezbednu vožnju.

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve vozače da posebnu pažnju obrate na najmlađe učesnike u saobraćaju, da budu oprezni u zonama škola, u blizini pešačkih prelaza, kao i na ulicama i putevima u našoj zemlji imajući u vidu da je saobraćaj pojačan zbog završetka zimskog raspusta i povratka sa odmora, ali i da je dodatni oprez neophodan zbog zimskih padavina.

Istraživanja pokazuju da se na teritoriji Srbiji gotovo svakodnevno dogodi jedna saobraćajna nezgoda u zoni škole, dok je svakog osmog dana u nezgodi učestvovalo dete osnovno-školskog uzrasta. Rizik je najveći u vreme dolaska i odlaska dece u školu, odnosno, u jutarnjim, podnevnim i popodnevnim satima sa pojavom prvog sumraka i mraka, dok se kao uticajan faktor za nastanak nezgode izdvaja „nezaustavljanje vozila ispred obeleženog pešačkog prelaza“.

Apelujemo na sve vozače da poštuju propise, da u zonama škola voze sporije, da u blizini pešačkih prelaza budu oprezniji i da vode računa o deci kao učesnicima u saobraćaju. Poseban apel roditeljima koji dovoze i odvoze decu u školu da zaustavljanje i parkiranje obavljaju na mestima propisanim za to, da isplaniraju vreme i da svojim primerom uče decu bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Svim đacima želimo srećan početak drugog polugodišta, a svim vozačima punu pažnju u saobraćaju i bezbednu vožnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana