Vojnotehnički institut dobio 70 novih istraživača Tanjug

Objavljeno: 16.04.2021. 16:37 Izmenjeno: 16.04.2021. 16:37

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je  70 rešenja o prijemu u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u Vojnotehničkom institutu (VTI) novozaposlenima među kojima je najviše mladih istraživača, saopštilo je MO

FOTO TANJUG/ DARIMIR BANDA/ bg

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je  70 rešenja o prijemu u profesionalnu vojnu službu na neodređeno vreme u Vojnotehničkom institutu (VTI) novozaposlenima među kojima je najviše mladih istraživača, saopštilo je MO

Stefanović im se tom prilikom zahvalio što su odabrali da rade za svoju zemlju i njen sistem odbrane, i izrazio zadovoljstvo što je Vojhnotehnički institut pojačan spojem mladosti i znanja.

„Vi ste svojim znanjem, posvećenošću i marljivošću pokazali da zavređujete da budete deo velike porodice Ministarstva odbrane. Uvek je veliki ponos raditi za svoju zemlju, svoju vojsku i svoje Ministarstvo odbrane. To je takođe prilika da se pomogne svojoj zemlji i da se steknu nova znanja, kakva se osim u VTI retko gde mogu steći u ovom delu sveta“, rekao je Stefanović.

Poželevši im dobrodošlicu u Ministarstvo odbrane, ministar je istakao da su ljudi jedna od ključnih stvari koja je nedostajali Vojnotehničkom institutu, podsećajući da je ova ustanova koja je nekada imala 650 zaposlenih bila nosilac razvoja cele Vojske.

„Mi se ponosimo time što želimo da naša vojska uvek bude oslonjena na sopstvenu pamet, na naše naoružanje, na naše modernizacije, na mogućnosti da razvijemo svoju bespilotnu letelicu. Važno je da možemo da razvijamo svoj oklop za tenk, svoje raketno gorivo, svoja nova vozila, novu artiljerijsku municiju i sve ostalo na čemu VTI radi svakoga dana“, istakao je ministar Stefanović.

On se zahvalio i svima koji rade u institutu, a koji su uz sve nedostatke, probleme, besparicu i dalje proizvodili vrhunske rezultate.

Stefanović je dodao da su preduzete mere da se naučnoistraživački kadar dodatno novčano stimuliše, uz povećanja plata svim pripadnicima sistema odbrane.

„Odlučio sam da omogućim da se zaposleni, koji pokažu marljivost i želju da napreduju svojim radom, mogu nagraditi sa 20 procenata. Pored toga, od majske plate, dakle u junu, svi naučnici i istraživači će imati na to dodatnih 25 procenata za šta smo obezbedili novac“, najavio je ministar Stefanović.

On je obećao da će se truditi da popravi status i tehničke mogućnosti ovog istraživačkog centra.

Direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković istakao je da reč o veoma važnom danu za VTI, dodajući da će od 70 novih kolega 52 njih raditi u istraživačkim sektorima baveći se direktno razvojem naoružanja i vojne opreme, a ostali će biti angažovani u sektorima za podršku.

Pukovnik Pavković je najavio da će VTI uskoro imati i nove konkurse i cikluse stipendiranja za mlade istraživače.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana