Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o proglašenju elementarne nepogode u 56 gradova i opština. studio b

Objavljeno: 19.06.2023. 16:33 Izmenjeno: 19.06.2023. 16:33

U maju i junu 2023. godine poplavni talasi na vodotokovima bujičnog karaktera i vodotocima drugog reda, ređe na regulisanim i uređenim delovima vodotokova, izazvali su štetu i potencijalno ugrozili navedene teritorije.   Jake kišne padavine i izliveni bujični i drugi vodotokovi izazavali su štetu na regionalnoj i lokalnoj infrastrukturi, objektima javne namene u javnoj svojini, […]

U maju i junu 2023. godine poplavni talasi na vodotokovima bujičnog karaktera i vodotocima drugog reda, ređe na regulisanim i uređenim delovima vodotokova, izazvali su štetu i potencijalno ugrozili navedene teritorije.

 

Jake kišne padavine i izliveni bujični i drugi vodotokovi izazavali su štetu na regionalnoj i lokalnoj infrastrukturi, objektima javne namene u javnoj svojini, porodičnim stambenim objektima u svojini rrađana i na poljoprivrednim usevima.

 

Na sednici Vlade donet je i zaključak o formiranju Radne grupe za koordinaciju aktivnosti na saniranju posledica poplava i pripremi državnih programa pomoći i obnove nakon poplava koje su zadesile Republiku Srbiju, a kojim će biti precizirana potrebna finansijska sredstava za saniranje štete. Radnom grupom predsedavaće predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić i ova radna grupa će, shodno zaključku, imati svakodnevne sastanke na kojima će se predstavljati trenutni presek stanja u ugroženim područjima.

 

Vlada Republike Srbije će u najkraćem roku evidentirati nastalu štetu u svim jedinicama lokalne samouprave u Srbiji i izraditi plan sanacije štete. Svi građani, koji su na bilo koji način pogođeni poplavama, neće biti zaboravljeni i Vlada će nastojati da svaku nastalu štetu nadoknadi na pravedan način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 20°C

-

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 26°C
Min: 17°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana