Vlada donela više odluka, usvojen e-papir Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 11. 07. 2019. 16:13:06

Vlada Srbije usvojila je Program za pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative „e-Papir“ za period 2019-2021. godine.

Usvajanje programa je preduslov za sveoubuhvatnu i sistemsku reformu javne uprave u delu koji se odnosi na povećanje efikasnosti u oblasti administrativnih postupaka i unapređenje kvaliteta u pružanju javnih usluga za privredne subjekte.

Usvojenim dokumentom pojednostavljuje se i digizalizuje administrativni postupak koji se odnosi na privredu, čime se postiže sigurnost, transparentnost i predvidivost poslovnog okruženja i smanjuje administrativno opterećenje na privredu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Takođe, na sednici je usvojen Akcioni plan za sprovođenje Strategije prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava za 2019. i 2020. godinu.

Usvajanjem ovog dokumenta dodatno se usklađuje zakonodavstvo sa pravnim tekovinama Evropske unije i stvaraju uslovi da se proaktvno deluje na ovom polju-identifikaciji, zaštiti žrtava i sankcionisanju odgovornih za trgovinu ljudima.

Članovi vlade usvojili su Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, kojim je 470 miliona dinara raspoređeno na 150 institucija i organizacija koje su učestvovale sa svojim projektima na javnom konkursu Ministarstva pravde, raspisanom u aprilu ove godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti