Vesić zatražio da NIS ustupi Gradu vlasništvo nad Pinkijem Tanjug

Objavljeno: 23.05.2021. 12:03 Izmenjeno: 23.05.2021. 12:03

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zatražio je od kompanije NIS da, uz pronalaženje pravnog modaliteta, zemunska hala „Pinki“ bude vraćena u nadležnost Beograda.

Vesić je danas na svom Fejsbuku objavio da je prošle nedelje uputio pismo generalnom direktoru NIS-a Kirilu Tjurdenjevu, u ime Grada Beograda, i zatražio da ta kompanija ustupi svoje većinske akcije u zemunskoj sportskoj hali “Pinki” Beogradu.

On je u pismu podsetio da je “Pinki” jedina velika sportska dvorana na teritoriji opštine Zemun i kao takva ima veliku ulogu za razvoj sporta u tom delu grada.

“Budući da “Pinki“ danas posluje kao Akcionarsko društvo Kulturno – sportski centar “Pinki – Zemun“ i da je kompanija NIS a.d. kao najveći akcionar držala 48 odsto vlasničkog udela, ovim putem Vam se obraćam sa željom i namerom da “Pinki“ uz pronalaženje pravnog modaliteta bude vraćen u nadležnost grada Beograda”, naveo je Vesić u pismu.

Dodao je i da bi se vraćanjem hale u vlasništvo Beograda stvorili uslovi da grad rekonstruiše objekat.

Vesić podseća i da je “Pinki” otvoren 21. oktobra 1974. godine povodom obeležavanja 30. godišnjice oslobođenja Zemuna, pod imenom Dom sportova, omladine i pionira „Pinki“.

Hala je bila u vlasništvu Grada Beograda do pre 21 godinu, kada je opštinska vlast, sredinom 2000. godine, donela odluku da transformiše Dom Pinki u Javno preuzeće Pinki-Zemun, koje od tada posluje kao akcionarsko društvo KSC Pinki – Zemun, a većinski paket akcija (48 odsto) prodat NIS-u.

Kada je ruska kompanija Gaspromnjeft kupila NIS postala je i većinski akcionar u hali Pinki, dodao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana