Vesić: Za rušenje 9 visećih mostova, 46 za sanaciju tanjug

Objavljeno: 22.11.2022. 16:43 Izmenjeno: 22.11.2022. 16:43

Juče je, inače, istekao dodatni rok koji je Ministar dao gradovima i opštinama za ovaj posao.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je nakon popisa viseć mostova utvrđeno da je od ukupno 66 popisanih mostova u Srbiji devet za rušenje, 46 za sanaciju, a 11 je u dobrom stanju.

Vesić je naveo da nadležne lokalne inspekcije sada imaju obavezu da u skladu sa zakonom i procenom koju su napravili zabrane korišćenje pojedinih mostova i da nalože rušenje ili sanaciju onih čije stanje to zahteva.

„Nalog da se izvrši rušenje mostova čija sanacija nije moguća kao i da se saniraju oni gde je to moguće dobiće lokalne samouprave od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture“, poručio je Vesić.

Od 145 lokalnih samouprava koje su dobile nalog 126 uradilo je popis i izvršilo procenu stanja, a 19 nije poslalo izveštaj, saopštili su iz resornog ministarstva.

Vesić je naveo da izveštaj nisu dostavile lokalne samouprave Bački Petrovac, Blace, Bujanovac, Velika Plana, Vlasotince, Vrbas, Žabari, Žagubica, Inđija, Irig, Knjaževac, Loznica, Ljig, Nova Crnja, Prokuplje, Ruma, Sremska Mitrovica, Subotica i Čajetina.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana