Vesić i Vujović: Turizam šansa za razvoj privrede i imidž Beograda Tanjug,Studio B

Objavljeno: 01.02.2018. 18:30 Izmenjeno: 02.02.2018. 10:25

Beograd je postao nezaobilazna turistička destinacija, a turizam je šansa ne samo za razvoj privrede već i za imidž srpske prestonice, poručili su danas kandidati za gradske odbornike sa izborne liste “Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd“ Goran Vesić i Irena Vujović.

Oni su danas u centru grada obišli Tržni centar “Rajićeva“, “BAH-Beograd art hotel“ i pekaru “Toma“ kako bi se na licu mesta uverili kakva je korist od razvoja turizma u Beogradu. “Danas smo obišli nekoliko privrednih subjekata kako bismo se na licu mesta uverili kakvu korist svi imaju od razvoja turizma u Beogradu“, rekao je Vesić.

Kako je naveo, od zaposlenih u TC “Rajićeva“ čuo je da je u toj radnji ove godine promet povećan za više od 30 odsto, a u svim radnjama u Beogradu za 20 odsto. “U pekari “Toma“ čuli smo da im je ove godine povećan promet skoro 20 odsto, a u “Beograd art hotelu“ čuli smo da 95 odsto njihovih gostiju čine turisti iz inostranstva, a da je popunjeno oko 80 odsto njihovih kapaciteta“, kazao je Vesić. To su, kako je istakao, sjajne cifre koje govori o tome koliko je važno da se u Beogradu razvija turizam.

Navodeći da nam je turizam najbrže rastuća privredna grana, Vesić je rekao da smo u prošloj godini od turizma zaradili 800 miliona evra. “Kada govorimo o tome, vidim da se šale i da naši politički protivnici i drugi pokušavaju da pokažu kako nije tacno da smo toliko zaradili od turizma. To nije zarada samo za gradski budžet, to je zarada i svih privrednih subjekata na teritoriji Beograda“, naglasio je Vesić. Dodao je da je turizam šansa ne samo za razvoj naše privrede već da je značajan i za imidž Beograda jer, kako kaže, svi turisti koji posete Beograd, kada se vrate u svoju zemlju, pričaju dobro o Beogradu i Srbiji, rekao je Vesić. “Činjenica da imamo ovoliko turista u Beogradu pokazatelj je da smo grad o kojem se lepo priča, grad u kojem neko želi da investira i da dođe sa porodicom ili prijateljima što je dokaz kako se prestonica razvija“, ocenio je Vesić.

Vujović je rekla da je Beograd postao nezaobilazna destinacija svih turista i dodala da je prošle godine broj turista bio za 20 odsto veći, što je u brojkama više od milion turista i 1,7 miliona noćenja. “Svakako da su ti podaci fascinantni i najbolji su pokazatelj koliko je gradska vlast uložila da se sadržaj Beograda obogati i da to bude stabilan grad, a stabilnost dovodi do ekonomskog prosperiteta svih koji posluju u Beogradu, istakla je Vujović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana