Vesić: Unapređujemo rad carinskog terminala na Novom Beogradu   Beoinfo

Objavljeno: 28.08.2019. 17:22 Izmenjeno: 28.08.2019. 18:04

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je poslovni objekat JKP „Parking servis” u Bloku 43, koji je namenjen špediterima, kao i rekonstruisani prvi nivo postojćeg poslovnog prostora za potrebe Carinske ispostave Terminal Beograd.

Događaju su prisustvovali i direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i šef Carinske ispostave Terminal Beograd Zoran Kovačević.

– Danas prisustvujemo završetku jednog procesa koji je počeo 2015. godine, a to je uređenje carinskog terminala koji pripada „Parking servisu”, najvećem na Balkanu. Nekada su ovde bili kontejneri, izgledalo je kao neko nehigijensko naselje sa carinom koja nije bila uređena – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, za nekoliko godina urađene su dve zgrade za špeditere, a danas je osim zgrade carine predstavljena i nova poslovna zgrada, čija je vrednost oko milion evra i koja ima oko 2.000 kvadratnih metara.

– Sada mogu ponosno da kažem da svi špediteri koji se ovde nalaze, a ima ih oko 120, imaju normalne uslove za rad. Ovo je najveći carinski terminal na Balkanu, gde se godišnje ocarini robe za oko četiri milijarde evra, a prođe oko 100.000 kamiona godišnje. Imamo oko 400 parkinga i sada možemo da kažemo da smo posle četiri godine upornog rada ovaj carinski terminal doveli do nivoa na kakvom i treba da bude – pojasnio je Vesić.

Kako je naveo, sledeći korak je novih šest hektara u blizini, gde će biti nova upravna zgrada „Parking servisa”, prostor za „pauka”, kao i još stotinu novih parking mesta za kamione.

– Kada smo doneli odluku da ulažemo u ovaj carinski terminal, ukinuli smo carinski terminal u Luci Beograd. Omogućili smo to da se kamionski saobraćaj više ne odvija u centru grada, već obilaznicom i tako smo rasteretili grad od šlepera – kazao je Vesić.

Vesić je istakao da od ovoga svi imaju koristi i dodao da tu promet raste, te da ima više kamiona i carinjenja robe, što govori da napreduje ekonomija.

– Zadovoljan sam ovim što smo ovde uradili i nastavljamo da širimo terminal – rekao je Vesić i zahvalio „Parking servisu” i carini na obavljenom poslu.

Nova poslovna zgrada ima 58 kancelarija namenjenih špediterskim kućama koje posluju na međunarodnom terminalu.

Radovi na rekonstrukciji postojećeg poslovnog prostora za ispostavu carine su trajali mesec dana, a carina je sada dobila novu, veću, komfornu šalter salu sa 26 radnih mesta, kao i server sobu i prijemni prostor. Trenutno su u toku radovi na uređenju drugog nivoa ove poslovne zgrade.

Logistički centar na međunarodnom terminalu na Novom Beogradu prostire se na osam hektara i u njemu se osim carinske ispostave, nalazi parkiralište za teretna i putnička vozila, javno carinsko i komercijalno skladište, a tu su smeštene i brojne špediterske kuće.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana