Vesić: Takovska će biti završena za mesec dana Tanjug

Objavljeno: 02.08.2018. 10:27 Izmenjeno: 03.08.2018. 10:35

Posle rekonstrukcije Svetogorske ulice koja je završena 10 dana pre roka, počeli radovi u Takovskoj ulici koji će trajati do 3. septembra.

Radovi u Takovskoj počeli su pre dva dana, iako su trebali da započnu 10. avgusta, ali kako je Svetogorska završena pre roka nije bilo potrebe da se čeka pa je rekonstrukcija te ulice već u toku, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gostujući na Studiju B.

– Radovi u Takovskoj treba da budu završeni do 3. septembra i radi se deo od Takovske do Jaše Prodanovića, odnosno donji deo Takovske ulice, dok ćemo gornji deo ulice raditi sledeće godine. Radovi od 20. jula traju i u Kneginje Zorke i biće završeni takođe do 3. septembra i trenutno smo pred kraj prve faze. Ova ulica radi se u nekoliko faza, od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske i ti će radovi biti završeni za četiri dana, a 7. avgusta započinjemo pravac od Krunske do Njegoševe i ta faza će trajati dve nedelje. Treća faza, od Njegoševe do Makenzijeve počeće 9. avgusta i trajaće dve nedelje, kao i naredne dve faze, od Makenzijeve do Svetog Save i od Svetog Save do Bulevara oslobođenja, sa rokom do 3. septembra. U Bulevaru oslobođenja smo prošle godine uradili jednu traku, ove godine radimo drugu sa istom rokom, do 3. septembra. Radnička ulica se završava, u toku su radovi u Njegoševoj u Zemunu, a završili smo i Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića – kazao je Goran Vesić.

Govoreći o radovima u Balkanskoj ulici, zamenik gradonačelnika podsetio je da su radovi započeti pre dve nedelje i da će trajati do 15. oktobra.

– U Balkanskoj se radi kompletna rekonstrukcija, menjaju se toplovodne, vodovodne i kanalizacione cevi, a po prvi put ova ulica dobiće drvored. Nakon toga Balkansku ćemo pretvoriti u ulicu starih zanata. Tokom jeseni počećemo sa radovima i u Kraljevića Marka koja će biti pretvorena u pešačku zonu, a započeli smo i radove na Gardošu, koji se finansiraju zajedničkim sredstvima grada i republike – kazao je Goran Vesić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana